Συνάντηση σχολικών καθαριστριών-ΟΙΥΕ με Σκουρλέτη-Υποσχέθηκε, αλλά δεν δεσμεύτηκε

Συνάντηση σήμερα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συλλόγων Σχολικών Καθαριστριών με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη, για ζητήματα του κλάδου.

Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ κ. Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Παναγιώτης Κυριακούλιας και πρόεδροι των παρευρισκόμενων σωματείων έθεσαν ζητήματα όπως την αναγνώριση του πάγιου και διαρκή χαρακτήρα της εργασιακής τους σχέσης, το βαρέο και ανθυγιεινό χαρακτήρα, τα προβλήματα με τις σχολικές επιτροπές και κυρίως με κατά τόπους Δημάρχους, την μετατροπή σε πλήρους απασχόλησης των συμβάσεων μερικής απασχόλησης ΙΔΑΧ καθαριστριών, ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας, την αμοιβή κατά αίθουσα και όχι σύμφωνα με τα τετραγωνικά και πληθώρα άλλων ζητημάτων που χρονίζουν δίχως καμία Κυβέρνηση να έχει φροντίσει για την επίλυση τους.

Ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ ζήτησε από τον Υπουργό την άμεση προώθηση πολιτικής, ώστε να τερματιστεί η πολυετή ομηρία των σχολικών καθαριστριών, ενώ κατήγγειλε το καθεστώς εκμετάλλευσης από διάφορα δικηγορικά γραφεία που έναντι αδράς αμοιβής υπόσχονται μονιμοποίηση είτε μέσω της δικαστικής οδού, είτε μέσω..."διαμεσολάβησης" σε "γνώριμούς" τους Υπουργούς.

Από την μεριά του ο Υπουργός υποσχέθηκε σειρά βελτιωτικών παρεμβάσεων, δηλώνοντας ότι κατανοεί τα προβλήματα του κλάδου και ότι υπάρχει πολιτική βούληση για την επίλυση τους. Νωρίτερα είχε προηγηθεί σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τη συμμετοχή των προεδρείων 7 σωματείων σχολικών καθαριστριών, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το ενδεχόμενο ακόμα και κινητοποιήσεων το αμέσως επόμενο διάστημα. Αύριο το προεδρείο της ΟΙΥΕ θα βρεθεί στη συμπρωτεύουσα στην περιφερειακή σύσκεψη των σωματείων σχολικών καθαριστριών της Βορείου Ελλάδας, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και προγραμματισμό δράσης του κλάδου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε κυκλοφορία 136 χλμ. του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδος – Ε65

Πλέον το ταξίδι Αθήνα – Καρδίτσα διαρκεί 2 ώρες και 35 λεπτά, ενώ το Αθήνα …