Ετοιμάζεται για εφαρμογή έκτακτου σχεδίου ο πρωθυπουργός

Σενάρια για plan b έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η αξιολόγηση δεν κλείσει άμεσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Επένδυση», μυστική εισήγηση για plan B έκτακτης ανάγκης φέρεται να έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που ναυαγήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρέδωσε πριν από λίγα 24ωρα έκθεση στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, σύμφωνα με την οποία είναι εφικτό να εξασφαλίσει το ποσό των 6,3 δισ. ευρώ που απαιτούνται για την πληρωμή των δόσεων του χρέους τον προσεχή Ιούλιο (α) με την αξιοποίηση του πλεονάσματος όπως προβλέπεται να διαμορφωθεί μέχρι τον Μάιο, (β) με την αξιοποίηση των εσόδων κυρίως από την φορολογία και (γ) με το προσωρινό πάγωμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων πληρωμών.

Σε ότι αφορά μάλιστα στην πρώτη πηγή εξοικονόμησης εσόδων, υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης του ειδικού λογαριασμού- το «μαξιλάρι» του μνημονίου, όπως χαρακτηρίζεται- στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην περίπτωση αυτή όπως εκτιμάται, εφόσον υπάρξει αίτημα του υπουργού Οικονομικών για την εκταμίευση του ποσού, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, δεν έχει περιθώρια «ανυπακοής».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …