5ος κύκλος Νεανικής Επιχειρηματικότητας «egg»-Η Προκήρυξη

Mε στόχο τη στήριξη της Νεανικής Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας, η Eurobank σε συνεργασία με το Corallia συνεχίζουν δυναμικά για 5η χρονιά να προσφέρουν τη δυνατότητα σε φιλόδοξους νέους και νέες να υλοποιήσουν τα καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδιά τους, μέσω του Προγράμματος «egg – enter•grow•go».

Το Πρόγραμμα egg παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, έχει επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα:

  • 200 επιχειρηματίες σε 98 επιχειρηματικές ομάδες έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα egg
  • 60 καινοτόμες ιδέες είναι σήμερα ενεργείς επιχειρήσεις
  • 151 προσλήψεις νέων συνεργατών από τις εταιρείες του egg
  • 6 υποβολές αιτήσεων ευρεσιτεχνίας
  • 7 υποβολές εμπορικού σήματος (trademark)
  • 16 εταιρείες έχουν βρει επενδυτές
  • 10 εταιρείες έχουν λάβει από τη Eurobank χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους και 7 εταιρείες βρίσκονται στη διαδικασία ενεργοποίησης/έγκρισης
  • 24 γυναίκες επιχειρηματίες σε θέση ευθύνης (co-founders).

Στον 5ο κύκλο του egg μπορούν να υποβληθούν προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας οι οποίες πληρούν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά επιχειρηματικής καινοτομίας, αριστείας και βιωσιμότητας. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια τα οποία συμβαδίζουν με τις τρέχουσες και αναδυόμενες επιχειρηματικές τάσεις της οικονομίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο (π.χ. Χρηματοοικονομικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές), κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών και νέων τεχνολογιών και διακρίνονται από σημαντικής έκτασης εφαρμογή στην καθημερινή ζωή (π.χ. Τεχνολογίες και Εφαρμογές Πληροφορικής και Επικοινωνιών – Βιοτεχνολογία – ΙοΤ), ή/και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας (π.χ. Καινοτόμες Εφαρμογές Τουρισμού).

Οι ομάδες που θα επιλεγούν μέσα από τη διαγωνιστική διαδικασία θα έχουν στη διάθεσή τους, για 12 μήνες συνολικά, ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working) που περιλαμβάνει μια ολοκληρωμένη σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία.

Βασική καινοτομία του 5ου κύκλου του egg είναι η διεθνοποίησή του με την υποδοχή προτάσεων είτε από Έλληνες πολίτες ή πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή πολίτες τρίτων χωρών έχοντες δικαίωμα διαμονής στην Ελλάδα και νόμιμης συμμετοχής στο Πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκειά του. Η θετική αλληλεπίδραση, οι νέες προσλαμβάνουσες παραστάσεις και η δυναμική όλων των στελεχών μίας νεοφυούς καινοτόμου επιχείρησης είναι οδηγός για την αλλαγή νοοτροπίας και την ανάγκη για εξωστρέφεια που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα.

Το Πρόγραμμα egg, αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υπό την ευθύνη της Γενικής Διεύθυνσης Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, το οποίο, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές για αντίστοιχα προγράμματα, υπάγεται και στη Διεύθυνση Digital Banking του Ομίλου Eurobank, με σκοπό τη μεγαλύτερη δυνατή διασύνδεση των εταιρειών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα με τον κόσμο της υψηλής τεχνολογίας, πολλαπλασιάζοντας τις προοπτικές ανάπτυξής τους σε διεθνές επίπεδο.

Την Τετάρτη 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στo κτήριο του egg, Λ. Συγγρού 190, Open Day (ώρα έναρξης 17:00), προκειμένου όλοι οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους σχετικά με το Πρόγραμμα και τη διαδικασία υποβολής των επιχειρηματικών σχεδίων.

Πληροφορίες, οι όροι συμμετοχής και η φόρμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν αναρτηθεί επίσης στην ιστοσελίδα του Προγράμματος: www.theegg.gr.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …