Έδωσαν και όνομα στο αναμενόμενο κύμα κακοκαιρίας!!! «Γαλάτεια!»

Ραγδαία επιδείνωση με διάρκεια τριών ημερών θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας από το βράδυ της Δευτέρας (06/03/2017). Βαθύ βαρομετρικό χαμηλό, η «Γαλάτεια», θα κινηθεί από την Αδριατική προς το Ιόνιο, όπου θα παραμείνει μέχρι και την Πέμπτη (09/03).

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να σαρώσει τη χώρα τις επόμενες ώρες. Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της «Γαλάτειας», του τρίτου ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού που «χτυπά» φέτος τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το Meteo.gr, την Τρίτη και την Τετάρτη θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο Ιόνιο, τη δυτική και νότια ηπειρωτική χώρα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Tην Τετάρτη (08/03) οι ισχυρές βροχές θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας, με τα εντονότερα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη (09/03) αναμένεται σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και στο Αιγαίο.

Ισχυροί ως σχεδόν θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων την Τρίτη σε όλα τα πελάγη. Οι νότιοι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ενισχυμένοι στο Αιγαίο και την Τετάρτη, ενώ στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς.

Στους προγνωστικούς χάρτες δίνεται ενδεικτικά η θέση της «Γαλάτειας» και οι βροχές που θα προκαλέσει το απόγευμα της Τρίτης 07/03 και το πρωϊνό της Τετάρτης 08/03.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …