Απλοί εργαζόμενοι με χαμηλά εισοδήματα οι περισσότεροι επαγγελματίες αθλητές

Συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παραχώρησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και αρχηγός της ομάδας που κατέκτησε το EURO του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης.

«Σήμερα στην Ευρώπη υπάρχουν περισσότεροι από 50.000 επαγγελματίες αθλητές. Φυσικό είναι τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω στους 100 - 200 αστέρες του κάθε αθλήματος. Ωστόσο, η πραγματικότητα για τον επαγγελματικό αθλητισμό είναι τελείως διαφορετική. Η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών αθλητών στην Ευρώπη είναι απλοί εργαζόμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι εργάζονται πολύ συχνά κάτω από απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Ο αρχηγός της τότε Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου και ευρωβουλευτής, σήμερα, της ΝΔ Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την πρωτοβουλία που πήρε να προσκαλέσει χθες και σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμπαίκτες του σε εκείνη την ομάδα, οι οποίοι έλαβαν μέρος σε συζήτηση με θέμα, τόνισε στην συνέντευξή του: «Τα εργασιακά δικαιώματα των αθλητών στην Ευρώπη. Η υπόθεση Bosman και οι νέες προκλήσεις για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Αναφερόμενος στις προβληματικές, συχνά, εργασιακά συνθήκες στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου ο Θ. Ζαγοράκης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «συμβαίνουν τη στιγμή που ο αθλητισμός - γενικότερα - διανύει ίσως την πιο πετυχημένη εμπορικά περίοδο του» με έναν κύκλο εργασιών της τάξεως των 298 δισ. ευρώ το χρόνο.

«Αυτή είναι η συνεισφορά του αθλητισμού στην ευρωπαϊκή οικονομία κάθε χρόνο» τονίζει ο Θ. Ζαγοράκης, επισημαίνοντας ότι «θα αρκούσε λιγότερο από το 1% αυτού του ποσού για να έχουν οι αθλητές στην Ευρώπη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση τραυματισμού, συνταξιοδοτικά δικαιώματα, ευκαιρίες μετεκπαίδευσης για μετά το τέλος της καριέρας του και ένα μισθό που θα τους επιτρέπει να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση».

«Να αφιερωθεί λιγότερο από το 1% στους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Στους ίδιους τους αθλητές» συνεχίζει ο Θ. Ζαγορακης και καταλήγει: «Αυτό που ζητάμε είναι ένα μίνιμουμ δίχτυ προστασίας, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα για όλους».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στα εγκαίνια του Ε65 την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός θα παραστεί στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής …