15 Μαρτίου: Η ημέρα που η δημόσια υγεία θα κατεβάσει ρολά

Νέα απεργιακή κινητοποίηση προκηρύχθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ - Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων για την προσεχή Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017.

Προγραμματίζεται συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης, στην Αθήνα στις 12 το μεσημέρι όπου θα μεταβούν και εργαζόμενοι των Νοσοκομείων της Πάτρας.

Στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής θα γίνει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι ενώ στα νοσοκομεία της περιφέρειας έχει αποφασιστεί 24ωρη απεργία. Η νέα κινητοποίηση γίνεται μιας και όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, ο δημόσιος τομέας υγείας και τα δημόσια νοσοκομεία έχει καταρρεύσει. Ακόμα σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι δημόσιες δαπάνες υγείας στην Ελλάδα των μνημονίων είναι 5% του ΑΕΠ, συρρικνωμένο λόγω της οικονομικής κρίσης κατά 25% του ΑΕΠ.

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ τονίζεται επίσης πως είναι «ντροπή να διαπιστώνει η Τρόικα ότι τα νοσοκομεία δεν έχουν καν γάζες και οι Υπουργοί υγείας να δηλώνουν ότι τα νοσοκομεία "πετάνε"».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΝΔ: Ευρωψηφοδέλτιο εμπειρίας και ανανέωσης – Το προφίλ των υποψηφίων

Σε πανηγυρικό κλίμα, και καταχειροκροτούμενος στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος …