Η χώρα που απαγορεύει την τσίχλα

Είναι γνωστή για τους δρακόντιους νόμους της που επιβάλουν πολύ αυστηρές ποινές και μεγάλα πρόστιμα σε διάφορα αδικήματα και παραβάσεις, ασυνήθιστα για τον υπόλοιπο κόσμο, η Σιγκαπούρη .

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η εισαγωγή τσίχλας. Από το 1987, απαγορεύεται η εισαγωγή και πώληση τσιχλών στην χώρα, αλλά και το πέταμα μασημένης τσίχλας τιμωρείται με πρόστιμο 700 δολαρίων Σιγκαπούρης.

Οι τουρίστες επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους μικρές ποσότητες για προσωπική χρήση.

Αιτία της απαγόρευσης είναι οι χιλιάδες μασημένες τσίχλες που λέρωναν πεζοδρόμια, τοίχους, πλακάκια, θέσεις σε μέσα μεταφοράς και άλλες επιφάνειες. αλλά και ο βανδαλισμός με τσίχλες των ολοκάινουργιων τότε συρμών του μετρό το 1987 που προκάλεσε σημαντικές φθορές και έφερε την απαγόρευση.

Μετά το 2004 επιτρέπεται η εισαγωγή τσιχλών νικοτίνης και άλλων για οδοντιατρικούς λόγους, που χορηγούνται μόνο στα φαρμακεία και μάλιστα ονομαστικά.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …