Ανώτατο όριο στις επικουρικές συντάξεις

Το επαναϋπολογισμένο ποσό, με βάση το νέο τρόπο υπολογισμού που ορίζει ο νέος νόμος για το Ασφαλιστικό (ν.4387/2016, άρθρο 96), πρέπει πρώτα να ληφθεί υπόψη για να οριστεί το ανώτατο όριο χορήγησης επικουρικής σύνταξης, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), το οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Πρέπει να λαμβάνονται επίσης υπόψη και οι κρατήσεις που έχουν θεσμοθετηθεί. Αυτές είναι η Ειδική Εισφορά Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης υπέρ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), όπως επίσης και η κράτηση για υγειονομική περίθαλψη, αλλά και ο φόρος. Επιπλέον, στο ίδιο έγγραφο τονίζεται ότι σύμφωνα με παλαιότερες εγκυκλίους αφαιρούνται και όλες οι περικοπές επικουρικών συντάξεων που πραγματοποιήθηκαν από το 2010 και μετά.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μυτιλήνη: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με Τούρκους τουρίστες

Ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εφαρμογή της έκδοσης της visa express ενώ διαπίστωσε την …