Στα χέρια αντιεξουσιαστές-αστυνομικοί(VIDEO)

Συμπλοκές ανάμεσα σε αντιεξουσιαστές και δυνάμεις της αστυνομίας σημειώθηκαν πριν από λίγο μπροστά από το Λευκό Πύργο, στη Θεσσαλονίκη. Όλα ξεκίνησαν όταν κουκουλοφόροι άρχισαν να χτυπούν έναν περαστικό, τον οποίο θεώρησαν ότι συμμετέχει στη συγκέντρωση του Ιερού Λόχου στο άγαλμα του Ναυάρχου Βότση.

Άνδρες των ΜΑΤ, που βρίσκονταν στο σημείο, επενέβησαν με αποτέλεσμα να σημειωθούν συμπλοκές. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον μία προσαγωγή.

Yπενθυμίζεται ότι το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τον Λευκό Πύργο να έχει χωριστεί στα δύο, αφού εκεί πραγματοποιούν ταυτόχρονες συγκεντρώσεις εθνικιστές και αντιεξουσιαστές.

Όπως αναφέρει το voria.gr περίπου 20 μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης Ιερός Λόχος συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση, ενώ 50 άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου βρέθηκαν από την άλλη πλευρά του συμβόλου της πόλης.

Τις δύο ομάδες χώριζε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία στη λεωφόρο Νίκης.

Λίγο μετά τις 11:30 ξεκίνησε και η Πορεία Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από την Πλατεία Ελευθερίας προς τον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας και βουλευτές.

​Η πορεία όπως κατέγραψαν voria και thestival.gr, κατέληξε στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό, από όπου πριν από 74 χρόνια έφυγε το πρώτο βαγόνι με τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί.

​Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προς τα θύματα, επιζώντες και απογόνους του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης, κατά τον χαιρετισμό που απηύθυνε στην πορεία μνήμης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την απορία του και τη ντροπή του που, όπως είπε, «αργήσαμε τόσο ως πόλη να αναγνωρίσουμε το τραύμα σας: την έλλειψη συμπαράστασης όταν εκτοπιζόσασταν, την ψυχρή υποδοχή που σας επιφυλάξαμε όταν επιστρέψατε και για πολλά χρόνια μετά».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …