Ακόμα 8 «τρομοδέματα» με αποδέκτες Ευρωπαίους αξιωματούχους

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛΑΣ μετά τον εντοπισμό από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οκτώ «τρομοδεμάτων» στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του enikos.gr, ως παραλήπτες των οκτώ ύποπτων «τρομοπακέτων» αναφέρονται γνωστοί αξιωματούχοι, κυρίως οικονομικοί παράγοντες κυβερνήσεων και της Ε.Ε, καθώς και διεθνών οικονομικών οργανισμών σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Ως δύο από τους παραλήπτες φέρονται ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι συγκεκριμένοι φάκελοι δεν αναγράφουν ως αποστολείς εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα, όπως οι δύο προηγούμενοι, στο Βερολίνο και στο Παρίσι, αλλά πανεπιστημιακούς καθηγητές οικονομίας και οικονομολόγους, εκ των οποίων, ο ένας τουλάχιστον, διετέλεσε και σε θέση κυβερνητική στο παρελθόν. Σύμφωνα πληροφορίες πρόκειται για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη. Αρχικά είχε αναφερθεί και το όνομα του επίσης πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πρώτοι φάκελοι και συγκεκριμένα αυτός που εντοπίστηκε στο Βερολίνο με παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αυτός που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια υπάλληλος, ανέγραφαν ως αποστολείς τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Βασίλη Κικίλια αντίστοιχα.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι τα δύο παγιδευμένα πακέτα που έφτασαν στον προορισμό τους την περασμένη εβδομάδα και τα οκτώ που εντοπίστηκαν σήμερα, είναι της ίδιας παρτίδας, αν και ανάληψη ευθύνης υπάρχει από την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μόνο για τον φάκελο στον Β. Σόιμπλε.

Ωστόσο η οργάνωση στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο, αναφέρει ότι θα ακολουθήσει προκήρυξη, κάτι που αναμένεται από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.. Οι οκτώ φάκελοι έχουν σταλεί από διάφορα σημεία, τα οποία δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Εκτιμάται ότι αυτοί που εντοπίστηκαν σήμερα, καθυστέρησαν να φτάσουν στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ, λόγω της περιοχής απ' όπου ταχυδρομήθηκαν, πιθανότατα από εξωτερικά γραμματοκιβώτια, καθώς και λόγω του Σαββατοκύριακου που μεσολάβησε.

Αυτό, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν αναμενόμενο, γι' αυτό και υπήρχαν συνεχώς άτομα της Αντιτρομοκρατικής στο κέντρο διαλογής. Τα συγκεκριμένα πακέτα κρίθηκαν ύποπτα από τα ονόματα των αποστολέων και των παραληπτών, γι' αυτό κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά μηχανήματα όπου ερευνώνται.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπό τον Νίκο Τόσκα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η ευχή του πρωθυπουργού για την Καθαρά Δευτέρα - Πώς γιόρτασε τα κούλουμα

Επέστρεψε στην Αθήνα από το Κάιρο ο πρωθυπουργός  Στην ύπαιθρο ως είθισται αυτήν την ημέρα, …