Πρώτες αντιδράσεις στη μείωση θέσεων στα σχολεία

Την ανάκληση της πρόσφατης απόφασης του υπουργείου Παιδείας για την σημαντική μείωση των θέσεων στις πανεπιστημιακές σχολές, Ιατρικές, Πολυτεχνικές, Νομικές, προχωρά η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων Ιδιωτικών Σχολείων Ελλάδας, συγκεντρώνοντας υπογραφές διαμαρτυρίας, εκπροσωπώντας 170.000 γονείς 85.000 μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην ανακοίνωσή της μάλιστα, η Επιτροπή αναφέρει:

"Η συγκεκριμένη απόφαση είναι αντιπαιδαγωγική και άδικη και οδηγεί σε έκρηξη άγχους χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους.

Ηαπόφαση εκδόθηκε τέσσερεις ημέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμμετοχή των μαθητών στις πανελλαδικές εξετάσεις, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η δήλωση και 5ου μαθήματος που θα επέτρεπε στους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε σχολές και 2ου επιστημονικού πεδίου.

Aκόμα όμως και στην περίπτωση που η προθεσμία δεν είχε λήξει, οι μαθητές -αναφέρουν οι γονείς- θα έπρεπε να γνωρίζουν τις αλλαγές τουλάχιστον ένα έτος πριν, καθώς είναι αδύνατο να καταφέρουν να μελετήσουν επαρκώς το 5ο μάθημα μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Το μέτρο πλήττει σχεδόν όλους τους υποψηφίους, μια που με το φαινόμενο ντόμινο, θα επηρεαστούν οι βάσεις των περισσοτέρων σχολών ανατρέποντας τον προγραμματισμό και τη στόχευση των μαθητών."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δημοσκόπηση της Prorata για την τηλεόραση του Attica

Νέα δημοσκόπηση της Prorata, για την τηλεόραση ATTICA TV Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές …