Υποσχέθηκαν ότι «δεν μπορούν να υποσχεθούν τίποτα...»(VIDEO)

Σε πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών αλλά και σε ανοιχτά βασικά ζητήματα που παραμένουν στη διαπραγμάτευση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί μας ενημέρωσαν. Έχει γίνει δουλειά και πρόοδος αλλά κάποια βασικά ζητήματα παραμένουν. Συμφωνήσαμε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν στις Βρυξέλλες τις επόμενες μέρες όσον αφορά τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν για να συμφωνήσουμε σε ένα συνολικό πακέτο», τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «το επόμενο Eurogroup είναι την 7η Απριλίου αλλά δεν υπάρχει υπόσχεση ότι μέχρι τότε θα έχει τελειώσει όλη αυτή η δουλειά. Θα υπάρξουν εντατικοποιημένες συζητήσεις στις Βρυξέλλες».

Σε ερώτηση γιατί δεν επιστρέφουν οι θεσμοί στην Αθήνα σημείωσε ότι «έχει έρθει η στιγμή να ασχοληθούμε με τα μεγάλα ζητήματα όπως μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας και του φορολογικού. Αυτά εκκρεμούν ακόμα και η επιλογή μας είναι να συνεχιστεί αυτό τις επόμενες ημέρες εδώ στις Βρυξέλλες».

Από την πλευρά του ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί αναφέρθηκε στα ανοιχτά ζητήματα της αγοράς εργασίας και του συνταξιοδοτικού, μιλώντας παράλληλα για «μεγάλες προοδους κατά την αποστολή των θεσμών στην Αθήνα». «Πρέπει να αποφύγουμε τις καθυστερήσεις», υπογράμμισε.

Ελπίζω να καταλήξουμε σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης τις επόμενες εβδομάδες δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί και ανέφερε ότι η επίτευξη συμφωνίας το ταχύτερο δυνατό θα έχει θετικές επιπτώσεις στις επενδύσεις στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη.

Ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε από πλευράς του ότι περαιτέρω καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία.Υπήρξε πρόοδος σε σχέση με το προηγούμενο Eurogroup και πρέπει να διατηρήσουμε αυτή τη τάση που υπάρχει, ανέφερε.

Προσερχόμενος νωρίτερα στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε παρατηρήσει πως «το θέμα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μην περιμένετε μια θεαματική συνεδρίαση. Η τρόικα, σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις του προγράμματος. Υπάρχουν σαφείς όροι για το πότε τηρούνται.

Στη συνέχεια πιθανώς να υπάρξει συμφωνία. Μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει δυσκολία να βρεθεί συμφωνία. Θα μπορούσαμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το θέμα (της αξιολόγησης) πολύ νωρίτερα, αλλά θα προχωρήσουμε τελικά προς την επίλυσή. Πάντως το ελληνικό θέμα δεν θα μας απασχολήσει πολύ σήμερα».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου …