Άφησε αιχμές για ΝΔ, ΚΕΔΕ, Eπιτρόπους το ΥΠΕΣ, για τους συμβασιούχους

Αιχμές για τη στάση της ΝΔ αλλά και της ΚΕΔΕ χωρίς να τις κατονομάσει άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με την ΠΟΕ-ΟΤΑ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι «από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών νομοθετήσαμε και στείλαμε και εγκύκλιο για την πληρωμή των συμβασιούχων. Εμείς λέμε αυτά που λέμε. Το θέμα είναι τι λένε και οι άλλοι;», πρόσθεσε «φωτογραφίζοντας» τη στάση της ΝΔ αλλά και της «γαλάζιας» ηγεσίας της ΚΕΔΕ που τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι οι διατάξεις τόσο για την παράταση συμβάσεων όσο και για την καταβολή των δεδουλευμένων είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.

Μάλιστα, ο κ. Πουλάκης συμφώνησε με το σκεπτικό εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ ότι «η μη ανανέωση των συμβάσεων καθαριότητας αλλά και η άρνηση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων που εκ των πραγμάτων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στην ουσία οδηγεί εκ των πραγμάτων στο να επιτύχουν τα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στους δήμους και γενικότερα στο Δημόσιο».

Αιχμές και για Επιτρόπους

Πρόσθεσε, δε, με έμφαση αφήνοντας υπονοούμενα και για τη στάση ορισμένων Επιτρόπων: «Υπάρχουν Επίτροποι που υπογράφουν τα εντάλματα πληρωμής και άλλοι που δεν υπογράφουν. Δεν έχει προηγούμενο να μην εφαρμόζεται ο νόμος. Είναι τυχαίο ότι αυτά γίνονται για πρώτη φορά;»

Πάντως, σε αίτημα εκπροσώπων της ΠΟΕ-ΟΤΑ να υπάρξει παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, τόνισε με έμφαση ότι «το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι Ανεξάρτητη Δικαστική Αρχή και η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρέμβει και να δώσει εντολή».

Nα σημειωθεί ότι, πρόσφατα ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέλη του οποίου είναι οι Επίτροποι που (δεν) υπογράφουν τα εντάλματα για τους συμβασιούχους, με ανακοίνωση του είχε επιτεθεί στην aftodioikisi.gr, για δημοσιεύματα που κατέγραφαν τις αντιφατικές αποφάσεις των Επιτρόπων του ΕΣ αναφορικά με τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων. Όπως ειχε σημειώσει τότε η ιστοσελίδα, το ενδιαφέρον είναι ότι την ανακοίνωση υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θεόδωρος Κόλλιας, ένας από τους στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος έχει εκφράσει πολλές φορές την (αρνητική) άποψή του για το θέμα, κάνοντας λόγο για απολύση των συμβασιούχων.

ΥΠΕΣ: Εξαντλήσαμε τις θεσμικές δυνατότητες

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι «το υπουργείο εξάντλησε  όλες τις θεσμικές του δυνατότητες. Τελευταία και χαρακτηριστική ενέργεια από την πλευρά του, ήταν  την αποστολή Εγκυκλίου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία  δικαιολογία για την μη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στους δήμους», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του υπουργείου

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη  21 Μαρτίου 2017, με αντιπροσωπεία της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν τα προβλήματα που  παρουσιάζονται τόσο για  την πληρωμή των συμβασιούχων καθαριότητας στους δήμους σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο και για την παράταση των συμβάσεών τους, σε άλλες.

Υποδεχόμενος την συνδικαλιστική αντιπροσωπεία, ο κ. Πουλάκης  επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα εργασιακά ζητήματα και γι’ αυτό θα είναι πάντα διαθέσιμο στους εκπροσώπους των εργαζομένων, όπως εξάλλου έχει αποδειχθεί και μέχρι τώρα.

Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε εκτενώς τους εκπροσώπους της ΠΟΕ _ ΟΤΑ για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τις γενικότερες παρεμβάσεις του υπουργείου και της πολιτικής ηγεσίας του, στην κατεύθυνση της επίλυσης των εκκρεμοτήτων, προκειμένου να επισπευτούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε όλες οι σχετικές συμβάσεις να παραταθούν, αλλά και για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι για την εργασία τους.

Στη βάση αυτής της κατεύθυνσης και με την επιμονή του Υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, το υπουργείο εξάντλησε  όλες τις θεσμικές του δυνατότητες. Τελευταία και χαρακτηριστική ενέργεια από την πλευρά του, ήταν  την αποστολή Εγκυκλίου προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, με την οποία καθίσταται σαφές ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτή καμία  δικαιολογία για την μη παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας στους δήμους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …