Σύνταξη με τη συμπλήρωση του ορίου ηλικίας

Το δικαίωμα για συνταξιοδότηση πλέον δημιουργείται τη μέρα που συμπληρώνεται το συγκεκριμένο όριο ηλικίας. Έτσι, οι επίδοξοι – μελλοντικοί συνταξιούχοι του ΟΓΑ, δεν θα χρειάζεται να καταβάλλουν το σύνολο της ασφαλιστικής εισφοράς για το έτος που συμπληρώνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, όπως ίσχυε παλιότερα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο το νέο Ασφαλιστικό ρύθμισε και τη συγκεκριμένη αδικία.

Μέχρι πρότινος, υποστηρίζει το dikaiologitika.gr,  όσοι αγρότες – ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ συμπλήρωναν το όριο ηλικίας, έπρεπε να καταβάλλουν το σύνολο των εισφορών κατά το έτος που συνέβαινε αυτό, έτσι ώστε να λάβουν τη σύνταξή τους, έως και ενάμιση χρόνο αργότερα. Στο εξής κάτι τέτοιο δεν θα συμβαίνει.

Απαντώντας, από το βήμα της Βουλής σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, κ. Θανάση Βαρδαλή, ο κ. Πετρόπουλος κατέφυγε στη συγκεκριμένη διευκρίνιση επισημαίνοντας ότι με τον παλιό τρόπο προέκυπτε το παράδοξο να έχει συμπληρώσει ο αγρότης το 67ο έτος της ηλικίας μέσα σε ένα έτος και να μην μπορεί να πάρει σύνταξη». Με το νέο νόμο για το Ασφαλιστικό, η διαδικασία αλλάζει διευκολύνοντας έτσι τους αγρότες να συνταξιοδοτηθούν όταν συμπληρώσουν το όριο ηλικίας και μόνο.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …