90 μέρες διορία για να διορθώσουν τα κενά ασφαλείας έχουν οι εταιρείες

Πρόσφατα το Wikileaks έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από έγγραφα τα οποία έδειχναν πως η CIA είχε κρατήσει μια λίστα από κενά ασφαλείας σε διάφορα λειτουργικά συστήματα, τα οποία και θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί στην περίπτωση που ήταν ανάγκη.

Αργότερα το Wikileaks ανακοίνωσε πως θα βοηθήσει τις εταιρείες να λύσουν αυτά τα προβλήματα, αλλά όπως φαίνεται θα υπάρχει και το ανάλογο τίμημα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το Motherboard που μεταδίδει το techblog, φαίνεται πως το Wikileaks έχει στείλει ένα email στις εμπλεκόμενες εταιρείες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ονόματα όπως Apple, Google και Microsoft, με τις απαιτήσεις που έχει. Αναφέρει ότι θα τις βοηθήσει μόνο όταν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις αυτές.

Δεν γνωρίζουμε τι περιέχει ολόκληρη η λίστα με τις απαιτήσεις, αλλά μια από αυτές είναι οι τεχνολογικές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά και να διορθώσουν τα κενά ασφαλείας μέσα σε 90 μέρες. Μετά το συγκεκριμένο διάστημα, λογικά οι πληροφορίες αυτές θα δημοσιοποιηθούν, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να κάνουν αγώνα δρόμου για τα απαραίτητα patches πριν προσπαθήσουν οι χάκερς να τα εκμεταλλευτούν.

Apple και Google είχαν δηλώσει πρόσφατα πως έχουν ήδη διορθώσει τα περισσότερα από τα τρωτά σημεία και δουλεύουν επάνω σε αυτά που έχουν απομείνει.

Σχετικά με τις απαιτήσεις του Wikileaks, Google και Apple αρνήθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, αλλά η Microsoft φέρεται να επιβεβαίωσε στο Motherboard ότι το Wikileaks ήρθε σε επικοινωνία μαζί της, χωρίς όμως να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …