Αντιδρούν οι Αντιπεριφερειάρχες στη νομιμοποίηση του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων

Πράξη πολιτικής ευθύνης και συνέπειας η στάση των κατά τόπους Αντιπεριφερειαρχών, για μη έκδοση αποφάσεων (και συνεπώς μη νομιμοποίησης του μνημονιακού νόμου) για το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, μέσω του καθορισμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.
Οι μνημονιακές Κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, "έριξαν το μπαλάκι" στους Αντιπεριφερειάρχες, στο πλαίσιο αναζήτησης - κατασκευής "συνενόχων" σε ένα "έγκλημα" που διεπράχθη σε βάρος των εργαζομένων στο εμπόριο.
Εντέχνως τους καθιστούν αρμόδιους για την τροποποίηση των θεσμοθετημένων ημερομηνιών των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (πολύ σωστά μέχρι εδώ), υποχρεώνοντάς τους όμως να συμπεριλάβουν στη σχετική απόφασή τους και λειτουργία των καταστημάτων καθ' ημέρα Κυριακή.
Με τον παραπάνω τρόπο, ακόμα κι αν κάποιος αντιπεριφερειάρχης επιθυμεί να εξυπηρετήσει αιτήματα των τοπικών φορέων για διαφορετικές ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων, έρχεται αντιμέτωπος με το εκβιαστικό δίλημμα του Κυριακάτικου ανοίγματος για το ίδιο διάστημα. Καλείται δηλαδή να νομιμοποιήσει πολιτικά κάτι με το οποίο διαφωνεί το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας μας και η συντριπτική πλειοψηφία των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μια λοιπόν είναι η λύση για τους υπεύθυνους και συνεπείς πολιτικά Αντιπεριφερειάρχες. Καταγγελία δημόσια των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων και άρνηση έκδοσης απόφασης.
Κι ας διαμαρτύρονται κάποιοι εκπρόσωποι εμπορικών συλλόγων, που θα υποχρεωθούν για πρώτη φορά να έχουν (αναγκαστικά εκ του νόμου) εκπτώσεις σε προϊόντα εποχής τον Μάιο και τον Νοέμβριο, αντί του αιτούμενου "ξεστοκαρίσματος" χειμωνιάτικων και καλοκαιρινών, των "εκπτώσεων" του Μαρτίου και του Σεπτεμβρίου που επιθυμούν.
Πέρα από εργαζόμενοι είμαστε και καταναλωτές...μην το ξεχνάτε!

Πάντως ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ν. Ηλείας έκανε δεκτό το αίτημα εμποροϋπαλλήλων και Εργατικού Κέντρου και δεν καθόρισε ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …