Μακελειό στη Βρετανία-5 οι νεκροί, 40 οι τραυματίες(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 23 Μαρ 06:45

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το Λονδίνο μετά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο  απολογισμός της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο είναι πέντε νεκροί και 40 τραυματίες, εκ των οποίων οι 12 σε σοβαρή κατάσταση.

Η βρετανική αστυνομία είπε χθες ότι ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση χθες κοντά στο κοινοβούλιο ανέβηκε στους πέντε. Ο πέμπτος νεκρός ήταν μεταξύ των πεζών που σκοτώθηκαν στην επίθεση, είπε η αστυνομία. Επιπλέον, τουλάχιστον 40 άτομα τραυματίστηκαν στην επίθεση στο Λονδίνο όταν ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς και κατόπιν ο δράστης μαχαίρωσε έναν αστυνομικό κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας σε μια επίθεση που η αστυνομία χαρακτήρισε "τρομοκρατική επίθεση με χαρακτηριστικά λεηλασίας".

Οι νεκροί περιλαμβάνουν τον δράστη και τον αστυνομικό, ενώ οι υπόλοιποι νεκροί υπέστησαν θανατηφόρα τραύματα από το αυτοκίνητο που ανέπτυξε ταχύτητα στη γέφυρα του Ουέστμινστερ προτού πέσει πάνω στα κιγκλιδώματα έξω από τη βουλή. Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής της αστυνομίας Αγγλίας Μαρκ Ρόουλι είπε ότι η αστυνομία πιστεύει πως ο δράστης είχε εμπνευστεί από τη τη τρομοκρατία που σχετίζεται με τους ισλαμιστές μαχητές και ότι η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει τον δράστη αλλά αρνήθηκε να τον κατονομάσει.

Συγκεχυμένες οι αρχικές πληροφορίες, έκαναν λόγο για περισσότερους από έναν δράστες, κάτι που όμως δεν επιβεβαιώθηκε.

Η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη, με τις φήμες ότι πρόκειται για τον Αμπού Ιζαντίν να μην επιβεβαιώνονται τελικά, καθώς ο ίδιος είναι στη φυλακή.

Νεότερη Ενημέρωση 21.00

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν από τη διπλή τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα έξω από το κτίριο που στεγάζει το βρετανικό κοινοβούλιο και στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Γάλλοι μαθητές ηλικίας 15-16 ετών.

Ο αρχηγός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σύμφωνα με το enikos.gr, ανέφερε ότι ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης. Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι και ο μοναδικός, παρότι στην αρχή γινόταν λόγος για δύο δράστες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο δράστης παρέσυρε με ένα τζιπ πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμνιστερ και στη συνέχεια πέρασε τον περίβολο του βρετανικού κοινοβουλίου και μαχαίρωσε έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια, έπεσε νεκρός από πυρά των αστυνομικών.

Τη στιγμή που γίνεται η επίθεση από τον δράστη στους αστυνομικούς και στη συνέχεια ακούγονται οι πυροβολισμοί στο βρετανικό κοινοβούλιο κατέγραψε η κάμερα ενός περαστικού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ο κόσμος τρέχει πανικόβλητος στο δρόμο προκειμένου να απομακρυνθεί από το σημείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα dailymail, ο άνδρας ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος και γύρω του υπάρχουν πάνοπλοι αστυνομικοί είναι ο δράστης της επίθεσης. Τονίζει επίσης πως είναι το ίδιο άτομο που νωρίτερα είχε μαχαιρώσει έναν αστυνομικό. Στη συνέχεια μάλιστα δημοσιοποιήθηκε και μια φωτογραφία με ένα μαχαίρι που σύμφωνα με το βρετανικό ΜΜΕ ήταν του άνδρα που βρίσκεται στο φορείο.

Αρχική Ενημέρωση 18.38

Ένας άνδρας μαχαίρωσε έναν αστυνομικό μέσα στην περίμετρο του κοινοβουλίου και πυροβολήθηκε και ένα αυτοκίνητο παρέσυρε περαστικούς και έπεσε πάνω στην πόρτα του κοινοβουλίου...

Πυροβολισμοί ακούστηκαν έξω από το Κοινοβούλιο της Βρετανίας, ενώ υπάρχουν και αναφορές για την ύπαρξη τραυματιών, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters. Το κτίριο έχει αποκλειστεί, δήλωσε αξιωματούχος του Ουεστμίνστερ

Νοσοκόμοι θεάθηκαν να προσφέρουν φροντίδες σε δύο ανθρώπους μέσα στον περίβολο του κτιρίου. Νωρίτερα ακούστηκαν ισχυροί κρότοι έξω από τη Βουλή. Αστυνομικοί έτρεχαν προς την έξοδο της Βουλής.

Οι εικόνες που έρχονται από το πρακτορείο Reuters δείχνουν κανονικό μακελειό...

Φωτογράφος του πρακτορείο Reuters είδε τουλάχιστον 12 ανθρώπους τραυματισμένους στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στο κοινοβούλιο.

Η αστυνομία το μόνο που έχει επιβεβαιώσει είναι ότι υπάρχει ένα περιστατικό με πυροβόλο όπλο έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς και πως υπάρχουν δύο τραυματίες. Η κυκλοφορία έχει σταματήσει, το κτίριο έχει αποκλειστεί και στο σημείο υπάρχει ένα ελικόπτερο - ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.

Πληροφορίες αναφέρουν από το Reuters ότι υπάρχουν 12 τραυματίες. Μάλιστα υπάρχουν και φωτογραφίες που δείχνουν ανθρώπους στο έδαφος να αιμορραγούν.

Επίσης υπάρχει πληροφορία ότι ένας άγνωστος με αυτοκίνητο παρέσυρε κόσμο στην γέφυρα του Westminster.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …