Συλλέγουν υπογραφές κατά του Ντάισελμπλουμ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Εξωφρενικές χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σε κοινή ανακοίνωσή που εξέδωσαν με πρωτοβουλία της Αννέτας Καββαδία. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν μάλιστα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης-πλην της Χρυσής Αυγής-να την συνυπογράψουν.

Η δήλωση των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας αναφέρει:

«Αλγεινή εντύπωση και οξύτατες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση Νταϊσελμπλουμ τη Δευτέρα στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, σύμφωνα με την οποία – όπως αναφέρεται κατά λέξη: «Στη διάρκεια της κρίσης στην ευρωζώνη, οι χώρες του βορρά της ευρωζώνης έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που αντιμετώπιζαν κρίση. Εγώ, ένας σοσιαλδημοκράτης, πιστεύω ότι η αλληλεγγύη είναι εξαιρετικά σημαντική. Όμως αυτός που τη ζητά έχει και υποχρεώσεις. Δεν μπορώ να σπαταλώ όλα μου τα χρήματα για σναπς και γυναίκες και στη συνέχεια να ζητώ υποστήριξη». Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται σε αντίθεση με ό,τι θα έπρεπε να αντιπροσωπεύει για όλους τους πολίτες της η Ευρώπη: την έμφυλη ισότητα, τον πλουραλισμό, το σεβασμό στον πολιτικό διάλογο και τη δημοκρατία.

Η δήλωση αυτή δυστυχώς εισάγει στον πολιτικό διάλογο της καρδιάς της Ευρώπης τον ρατσισμό και τον σεξισμό με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο: διάκριση των ευρωπαίων πολιτών με όρους «Βορείων και Νοτίων» δηλαδή με όρους πολιτιστικών χαρακτηριστικών, όπου προφανώς οι Βόρειοι συγκεντρώνουν όλα τα «θετικά» χαρακτηριστικά, μαζί και το χρήμα, και οι Νότιοι όλα τα αρνητικά, μαζί και τη φτώχεια. Το γεγονός ότι τα ελλείμματα του Νότου ισοσκελίζουν τα κέρδη του Βορρά, οι σαφείς αδικίες και αστοχίες του οικονομικού ευρωπαϊκού μοντέλου που είναι ανάγκη να αλλάξει για να γίνει πιο δίκαιο και βιώσιμο, κανέναν δεν αφορούν εδώ, πολλώ δε μάλλον τον κύριο Ντάισελμπλουμ. Το θέμα είναι πολιτισμικό, δεν επιδέχεται λογικής ερμηνείας. Η γνώμη του, δε, για τις γυναίκες και δη για τις γυναίκες του Νότου είναι ακόμη χειρότερη, καθώς αυτές εμφανίζονται διπλά αποκλεισμένες: άβουλα πλάσματα που συντηρούνται από τους απολίτιστους, ουσιαστικά δεν είναι καν κυρίες του εαυτού τους αλλά παρεπόμενα των ανδρών που τις τρέφουν.

Είναι εξωφρενικό να ακούγονται τέτοιες δηλώσεις από ευρωπαίους αξιωματούχους, οι οποίες είναι δυστυχώς ενδεικτικές και των απόψεων της νεοφιλελεύθερης μερίδας των ευρωπαίων πολιτικών. Απόψεις οι οποίες, αν δεν αναχαιτιστούν όσο ακόμη είναι καιρός από τους ίδιους τους πολίτες, θα οδηγήσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα σε μια πολύ άσχημη και απευκταία μετάλλαξη. Η Ενωμένη Ευρώπη που κλείνει σε λίγο τα 60 χρόνια της είναι αδύνατο να συνεχίσει την πορεία της βασισμένη σε ιδέες και πρακτικές όπως αυτές που πρεσβεύει ο κος Ντάισελμπλουμ. Καλούμε όλες τις γυναίκες, όλους τους ευρωπαίους πολίτες να καταδικάσουν αυτές τις δηλώσεις, και κυρίως, αυτές τις ιδέες, άμεσα και κατηγορηματικά».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός στα Χανιά ανατολικά της Γαύδου

Σεισμός τώρα στα Χανιά μεγέθους 3.5 Ρίχτερ με επίκεντρο 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Γαύδου   …