Η Εθνική Βιβλιοθήκη άνοιξε τη διαδικασία προσλήψεων

Το πλαίσιο της Δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την Εθνική Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), για το «Σχέδιο Υλοποίησης Μετεγκατάστασης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 2015-2016 της ΕΒΕ», η ΕΒΕ αναβαθμίζει τις υπάρχουσες υποδομές της, επεκτείνει τις ψηφιακές της υπηρεσίες και αναζητά δύο συνεργάτες.

Η ΕΒΕ (www.nlg.gr) αποτελεί το θεματοφύλακα της γραπτής πνευματικής παρακαταθήκης των Ελλήνων και την κιβωτό ενός μοναδικού πλούτου στον οποίο καταγράφεται η πορεία της ελληνικής σκέψης και ιστορίας δια μέσου των αιώνων. Εντός του 2017, η ΕΒΕ πρόκειται να μεταστεγαστεί στο νέο της κτήριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα.

Η μετεγκατάσταση της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ δημιουργεί μία μοναδική ευκαιρία επαναπροσδιορισμού του ρόλου της αλλά και των υπηρεσιών τις οποίες προσφέρει στο κοινό. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΒΕ αναβαθμίζει τις υπάρχουσες υποδομές της και επεκτείνει τις ψηφιακές της υπηρεσίες αναπτύσσοντας εκτός των άλλων, Ψηφιακό Αποθετήριο, Υπηρεσία Αρχειοθέτησης του Ελληνικού Ιστού, νέα πλατφόρμα Ιστοχώρων, υποδομή Ενιαίας Ταυτοποίησης και Εξουσιοδότησης των Χρηστών και Πλατφόρμα Δανεισμού Ηλεκτρονικών Βιβλίων.

Στόχος του παρόντος έργου είναι η αναβάθμιση και η βέλτιστη λειτουργία της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής των δικτύων και των πληροφοριακών συστημάτων της ΕΒΕ της Ελλάδος και ο σχεδιασμός της υποδομής της κατά τρόπο που να μπορεί να εξελιχθεί σε μία εθνική υποδομή στο μέλλον, ικανή να εξυπηρετήσει ταυτόχρονα εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες και να μπορεί να ενσωματώσει τα νέα συστήματα και τις προαναφερθείσες υπηρεσίες που αναπτύσσονται από εξωτερικούς αναδόχους, με τρόπο πρότυπο από άποψη ασφάλειας, διαλειτουργικότητας, διαθεσιμότητας και ταχύτητας.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά τη σύναψη σύμβασης έργου με δύο συνεργάτες οι οποίοι θα συνεργαστούν με το τμήμα μηχανοργάνωσης της ΕΒΕ με στόχο την υποστήριξη και την αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτυακών υποδομών και των συστημάτων της και την υποστήριξη των διαδικασιών της μεταστέγασης της ΕΒΕ. Οι συνεργάτες θα πρέπει να έχουν αντίληψη του στρατηγικού στόχου της ΕΒΕ να εξελιχθεί σε μία πρότυπη εθνική υποδομή ικανή να υποστηρίξει χιλιάδες εξωτερικούς χρήστες καθώς και να συμμετέχουν ενεργά στις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του.

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΒΕ αναζητά δύο έμπειρους συνεργάτες με εξειδίκευση στην πληροφορική και στα πληροφοριακά συστήματα, αντικείμενο εργασίας των οποίων θα είναι:

Α) Αντικείμενο Έργου Συνεργάτη για τα Δίκτυα και τις Τηλεπικοινωνίες

  • Υποστήριξη της διαχείρισης του αποθηκευτικού χώρου, των εικονικών εξυπηρετητών και των δικτύων της ΕΒΕ, καθώς και διαχείριση ζητημάτων ασφαλείας των συστημάτων
  • Λειτουργίες λήψης και χρήσης εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας (backup)
  • Έλεγχος παραλαβής και ενσωμάτωσης νέων εφαρμογών στην αρχιτεκτονική των συστημάτων της ΕΒΕ
  • Έλεγχος, συντήρηση, αναβάθμιση του μηχανογραφικού εξοπλισμού της ΕΒΕ
  • Υποστήριξη των υπαλλήλων της ΕΒΕ σε θέματα μηχανογραφικού εξοπλισμού, εφαρμογών, λειτουργικών συστημάτων (windows), office platform, skype, dropbox

Απαραίτητα προσόντα

  • Πτυχίο ΑΕΙ/ΑΤΕΙ με κατεύθυνση Μηχανικός Πληροφορικής, Δικτύων ή Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων
  • 3ετή επαγγελματική εμπειρία σε υποστήριξη δικτύων
  • Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  • Πολύ καλή ικανότητα ανάλυσης και σύνθεσης
  • Ικανότητες εργασίας σε ομάδα, προγραμματισμού εργασιών και τήρησης χρονοδιαγραμμάτων

Επιθυμητά προσόντα

  • Καλή γνώση συνδυασμένη με επαγγελματική εμπειρία 3 ετών σε peripherals, network (TCP/IP, routing, switching, firewalling), PC, tablet, mobile και platform operating systems including Windows καθώς και σε Microsoft Office platform, Microsoft Active Directory, DHCP και DNS
  • Καλή γνώση συνδυασμένη με επαγγελματική εμπειρία 3 ετών σε όλους τους Microsoft servers (π.χ. Windows Server 2003, 2008, 2012, Exchange, SQL, SharePoint), στη διαχείριση συστημάτων Linux, στη διαχείριση συστημάτων κεντρικής λήψης εφεδρικών αντιγράφων ασφαλείας και διαδικασιών, διαχείριση βάσεων δεδομένων ΕΛ/ΛΑΚ, και στη εγκατάσταση και λειτουργική χρήση υποδομών virtualization
  • Επαγγελματική εμπειρία σε εργαλεία που χρησιμοποιούνται κατά την ανάπτυξη και εγκατάσταση λογισμικού (π.χ. Subversion /Git, Maven)
  • Επαγγελματική εμπειρία σε βάσεις δεδομένων MySQL ή PostgreSQL ή SQLServer
  • Εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων issue και project tracking (π.χ. JIRA)
  • Εμπειρία στη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών και τεχνικών δελτίων έργων

Β) Αντικείμενο έργου συνεργάτη για τα Πληροφοριακά Συστήματα

  • O σχεδιασμός των τεχνικών προδιαγραφών επιμέρους υποέργων του Έργου της Μετεγκατάστασης (όπως ο σχεδιασμός Πλατφόρμας Ηλεκτρονικού Δανεισμού, ο σχεδιασμός του Εθνικού Web Archive, ο σχεδιασμός της διαχείρισης των ροών της ψηφιοποίησης των τεκμηρίων της ΕΒΕ, κλπ)
  • H υποστήριξη των αναδόχων των έργων της Μετεγκατάστασης (παροχή πληροφόρησης, παρακολούθηση υλοποίησης, έλεγχος παραδοτέων, κλπ)

Απαραίτητα προσόντα

  • Πτυχίο σε κλάδο της Πληροφορικής
  • 3ετή εμπειρία σχεδιασμού και διαχείρισης ευρωπαϊκών ή εθνικών έργων ή έργων μεγάλης πολυπλοκότητας που σχετίζονται με την ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων ή web εφαρμογών
  • Ικανότητα έρευνας, ανάλυσης και παρουσίασης των βέλτιστων πρακτικών μεγάλων φορέων μνήμης (Εθνικών Βιβλιοθηκών, Εθνικών Οπτικοακουστικών Αρχείων, κλπ) στο διεθνές περιβάλλον
  • Εμπειρία στη σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών και τεχνικών δελτίων έργων
  • Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας
  • Πνεύμα συνεργασίας

Επιθυμητά προσόντα

  • Μεταπτυχιακός τίτλος σε κάποιο συναφές αντικείμενο
  • Εμπειρία σε σχεδιασμό ή υποστήριξη εφαρμογών επιχειρησιακής λειτουργίας
  • Εμπειρία σε σχεδιασμό ή υποστήριξη εφαρμογών για βιβλιοθήκες: Ενιαίο Σύστημα Διαχείρισης Βιβλιοθηκών ILS, Ψηφιακό Αποθετήριο (Dspace, Fedora, κλπ))
  • Πιστοποίηση στη διαχείριση έργων
  • Εργασιακή εμπειρία σε κάποιο ερευνητικό φορέα, όπως σε κέντρο δικτύων των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων

Όροι συνεργασίας

Η οικονομική κάλυψη της παρούσας θέσης προέρχεται από τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος προς την ΕΒΕ με τίτλο «Σχέδιο Υλοποίησης Μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 2015-2016» που στόχο έχει την υποστήριξη των διαδικασιών της μετεγκατάστασής της ΕΒΕ στο ΚΠΙΣΝ. Εργοδότης στην παρούσα πρόσκληση είναι η Αστική Μη-Κερδοσκοπική Εταιρία “Φίλοι & Υποστηρικτές Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος” (Φ&Υ ΚΠΙΣΝ) η οποία έχει αναλάβει ως φορέας εφαρμογής, διαχείρισης και υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος.  

  • Η σύμβαση είναι ορισμένου χρόνου και η διάρκεια της μέχρι το Δεκέμβριο του 2017.
  • Η φυσική παρουσία των συνεργατών στους χώρους και στις εγκαταστάσεις της ΕΒΕ στην Αθήνα υπό την επίβλεψη του τμήματος Μηχανοργάνωσης της ΕΒΕ και στις ώρες λειτουργίας του τμήματος είναι απαραίτητη.
  • Οι συνεργάτες υποχρεούνται να υποβάλλουν μηνιαίες εκθέσεις παραχθέντος έργου. Ο υπεύθυνος επίβλεψης του έργου που παρακολουθεί, ελέγχει και πιστοποιεί την ποιοτική και ποσοτική εκτέλεση του έργου των συνεργατών, εγκρίνει και υπογράφει την αντίστοιχη έκθεση παραχθέντος έργου που έχουν υποβάλλει οι συνεργάτες. Η ανεπιφύλακτη υπογραφή από τον υπεύθυνο επίβλεψης του έργου της έκθεσης παραχθέντος έργου υπέχει θέση πρακτικού παραλαβής και βεβαίωσης καλής εκτέλεσης του έργου που εκτέλεσαν οι συνεργάτες.
  • Η συνολική αμοιβή για τη χρονική διάρκεια της σύμβασης θα είναι ανάλογη της εξειδίκευσης, της εμπειρίας και της διάρκειας απασχόλησης του συνεργάτη και θα πραγματοποιείται κατόπιν έκδοσης του σχετικού τιμολογίου πληρωμής.

Αιτήσεις – Προθεσμία – Δικαιολογητικά συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το βιογραφικό τους έως τις 7/04/2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση g.angelaki@friendsofsnfcc.org.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πώς γιόρτασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την Καθαρά Δευτέρα

Στην εξοχή πέρασε την Καθαρά Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέβασε φωτογραφία …