Σοκάρει ο Τόμσεν τους Έλληνες: Η Ελλάδα θέλει για πολλά χρόνια ακόμα βοήθεια!

Σε εκδήλωση βρετανικού πανεπιστημίου με φοιτητικό ακροατήριο, ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη αφιέρωσε σχεδόν όλη την ομιλία του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Τόμσεν είπε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πως δεν κλείνουν οι αξιολογήσεις, με μόνο 5 από τις 16 να έχουν ολοκληρωθεί, γεγονός που οδήγησε την χώρα σε πολιτική κρίση!

Παραδέχθηκε πως οι μισθοί στην Ελλάδα μειώθηκαν υπέρμετρα, χωρίς να υπάρξουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων. Αναφερόμενος στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων μίλησε για  «μοναδική αντίσταση στα χρονικά».

Ο διευθυντής του ΔΝΤ ανέφερε πως ο κατώτερος μισθός και οι συντάξεις παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα από τις μισές χώρες της Ευρωζώνης και πως οι Έλληνες απολαμβάνουν «συντάξεις Γερμανίας», αν και αναγνώρισε πως οι Έλληνες συνταξιούχοι συντηρούν ολόκληρες οικογένειες.

Επέμεινε στη θέση του Ταμείου για πρωτογενή πλεονάσματα στο 1,5%.

Εντυπωσιακές όμως ήταν οι δηλώσεις του για το μέλλον της Ελλάδας. «Θα χρειαστεί πολλά χρόνια ακόμα βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σοκαριστκή είναι η πρόβλεψή του ότι για να αποκατασταθεί το ΑΕΠ της χώρας σε προ κρίσης επίπεδα, θα χρειαστεί να παρέλθει μια 20ετία!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καθημερινότητα και επικαιρότητα καθορίζουν την προεκλογική ατζέντα-Η στρατηγική του Μαξίμου

Σημείο αναφοράς στην κυβερνητική ατζέντα της «καθημερινότητας» αποτελεί η τρίτη, κατά σειρά, αύξηση του κατώτατου …