Απόλυτα ξεκάθαρο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας για την Κυριακάτικη αργία

Δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαστρέβλωσης της στάσης του από την αρχή μέχρι και τώρα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, σχολιάζοντας τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στην Αχαική πρωτεύουσα με πρωτεργάτες τον εμπορικό Σύλλογο Πάτρας και την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, που ρίχνει «άσφαιρα» βέλη κατά πάντων, από την μη ικανοποίηση του αιτήματός τους για μεταφορά των ενδιάμεσων εκπτώσεων και της Κυριακάτικης αργίας, κάνοντας στροφή 360 μοιρών, από την θέση που είχε κάποτε για το «Ποτέ την Κυριακή».

Στην ανακοίνωση του Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφέρει:

«Ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας είναι φιλαράκι με την εργοδοσία ή ότι συντάσσεται στα συμφέροντα των Πολυεθνικών, είναι άκρως Συκοφαντικό και Κατάπτυστο!!! Επιστρέφουμε στο ακέραιο αυτά τα χαλκεία από όπου και αν προέρχονται.

Οι θέσεις μας πάντα ήταν και είναι ξεκάθαρες, χωρίς τερτίπια και στρουθοκαμηλισμούς.
Συγκεκριμένα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις έχουμε ξεκάθαρα διατυπώσει τη θέση μας για το Άνοιγμα των Κυριακών, είμαστε κάθετα Αρνητικοί να ανοίγουν τα Καταστήματα την Κυριακή.
Πως θα μπορούσαμε να διαπραγματευόμαστε και να συζητάμε για τις ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπου υπάρχουν Κυριακές με τα καταστήματα να είναι ανοικτά; Είμαστε κάθετα αρνητικοί με το Νόμο του κ. Χατζηδάκη και πιστεύαμε ότι η Κυβέρνηση της «Αριστεράς» θα τον καταργούσε και δεν θα τον ενίσχυε με το νέο Νόμο 4446/2016 σε δύο δεκαπενθήμερα, όπου έντεχνα προστίθενται άλλες δύο Κυριακές να είναι ανοιχτά τα Καταστήματα.
Το 2013 αντιπροσωπεία εμπόρων όπου ηγούνται στα Συλλογικά τους όργανα είχε επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο και του ζητούσε να μην υπογράψει ποτέ το άνοιγμα των Καταστημάτων την Κυριακή!
Επίσης στις πορείες οι Έμποροι έπαιρναν και την ντουντούκα φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του Νόμου εμφανιζόμενοι ως υποστηρικτές των εργαζομένων! αλλά πάντα τα καταστήματά τους ήταν ανοικτά τις Κυριακές.
Αναφερόμαστε στους Αιρετούς όπου πάνε στις Συνελεύσεις τους και υποστηρίζουν το «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» ενώ στην πράξη πράττουν το αντίθετο.
Πρόκειται για τους ίδιους όπου διαβουλεύονται για τις ημερομηνίες των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπου δεν διστάζουν ξεδιάντροπα να κατηγορούν τον Αντιπεριφερειάρχη, όπου τον παρακαλούσαν το 2013 να μην υπογράψει ποτέ για το Άνοιγμα των Κυριακών.
Η Ευθύνη είναι του Υπουργού, όπου ενώ νομοθέτησε πετάει το μπαλάκι στους Αντιπεριφερειάρχες να διαβουλευτούν με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Μιλάμε για το Θέατρο του Παραλόγου. Για την Υποκρισία σε όλο της το Μεγαλείο. Ακούσαμε ότι διαμαρτύρονται γιατί κληθήκαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη!
Αίσχος! Προσπαθούν παντοιοτρόπως να καταργήσουν τον Κοινωνικό Διάλογο και να επιστρέψουμε στον Μεσαίωνα, γιατί εκεί θεωρούν ότι ανήκουν.
Κληθήκαμε γιατί είμαστε η Δευτεροβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση των εργαζομένων της περιοχής. Γιατί εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους, όπου είναι εργαζόμενοι στα καταστήματα, είναι η ατμομηχανή της αγοράς εργασίας και διαμορφώνουν την αγοραστική δύναμη, γιατί είναι και καταναλωτές.
Εκτός των ανοιγμάτων της Κυριακής οι ενδιάμεσες περίοδοι των εκπτώσεων όπου έχουν νομοθετήσει απορρυθμίζουν την αγορά εργασίας, δημιουργούν πληθωριστικές τάσεις και αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγή και το εισόδημα.
Οι ενδιάμεσες συνεχόμενες εκπτώσεις εξυπηρετούν τα πολυκαταστήματα και όχι τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερα Λουκέτα και να οδηγούνται στην ανεργία όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας θα αγωνιστεί για την κατάργηση του Νόμου με προμετωπίδα το «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ».

Αποστολή του Ε.Κ.Πάτρας είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των εργαζομένων, καθώς και η ποιότητα ζωής και όχι η διαπραγμάτευση των όρων εξαθλίωσης αυτών».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …