Σύσταση πλατφόρμας χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Υπέρ της άμεσης σύστασης πλατφόρμας στην Ελλάδα, η οποία θα χρηματοδοτεί μικρομεσαίες επιχειρήσεις τάχθηκε ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Απασχόλησης, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα EurActiv.

«Η ιδέα είναι να χρησιμοποιηθεί μέρος των ελληνικών διαρθρωτικών κονδυλίων μαζί με κονδύλια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και ιδιωτικά κεφάλαια προκειμένου να δημιουργηθεί μια κεφαλαιακή βάση για την πλατφόρμα. Πάνω σε αυτή τη βάση, θα στηριχτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων για την παροχή μακροπρόθεσμων δανείων, τα οποία θα προωθούνται μέσω της πλατφόρμας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Επίτροπος είπε ότι μόνο ένα μικρό κομμάτι των διαρθρωτικών κονδυλίων θα χρησιμοποιηθεί για την πλατφόρμα, ενώ τόνισε τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου τρόπου αξιοποίησης των κονδυλίων καθώς, όπως δήλωσε, «αν χρησιμοποιηθούν σαν κεφάλαιο και όχι ως άμεση επιχορήγηση θα αυξηθεί σημαντικά ο αντίκτυπος προσελκύοντας περαιτέρω ιδιωτικά κεφάλαια από επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς από τη EurActiv για την τρέχουσα κατάσταση της πλατφόρμας, ο κ. Κατάινεν είπε ότι «έχουμε επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές αρκετές φορές για το εν λόγω θέμα. Τους εξηγήσαμε πώς θα λειτουργεί και προσωπικά, θέλω πολύ να βοηθήσω τις ελληνικές αρχές να στήσουν την πλατφόρμα καθώς υπάρχει μεγάλη ανάγκη για χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΝΤ για Ελλάδα για δημόσιο χρέος και πρωτογενές πλεόνασμα

Το πρωτογενές πλεόνασμα αναμένεται να διατηρηθεί στο 2,1% του ΑΕΠ έως το 2029 - Στο σύνολο …