ΠΡΟΣΟΧΗ με το οικογενειακό επίδομα του ΟΓΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ!!!

Τον κίνδυνο κατάσχεσης των επιδομάτων στήριξης τέκνων, καθώς και των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων αντιμετωπίζουν χιλιάδες οικογενειάρχες που είναι δικαιούχοι των παροχών αυτών, εφόσον έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και εφόσον δεν έχουν μεριμνήσει ώστε τα επιδόματα αυτά να πιστωθούν από τον ΟΓΑ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν δηλώσει ως "ακατάσχετους" στο σύστημα TAXISNET.

Σύμφωνα με την νομοθεσία που προβλέπει τη χορήγηση των επιδομάτων στήριξης τέκνων και των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων οικογενειών από τον ΟΓΑ, τα ποσά των παροχών αυτών δεν είναι ακατάσχετα! Αν η κυβέρνηση ήθελε να είναι "ακατάσχετα" θα έπρεπε να το είχε προβλέψει ρητά στις σχετικές διατάξεις. Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι των επιδομάτων αυτών οι οποίοι έχουν αφήσει απλήρωτα ποσά οφειλών από φόρους κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τα εν λόγω επιδόματα εξαιτίας κατασχέσεων που έχουν δικαίωμα να τούς επιβάλουν οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ.!

Συγκεκριμένα, όπως υπενθυμίζει το "dikaiologitika.gr", βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα Δικαστικά Τμήματα των Δ.Ο.Υ. έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν την επιβολή κατασχέσεων στα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων που χορηγεί ο ΟΓΑ είτε τη στιγμή που τα ποσά αυτά βρίσκονται ακόμη "στα χέρια" του Οργανισμού, δηλαδή λίγο πριν την πίστωσή τους στους λογαριασμούς των δικαιούχων, είτε αφού τα ποσά αυτά πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, κατόπιν αποστολής ηλεκτρονικών κατασχετηρίων στις τράπεζες στις οποίες έχουν ανοιχτεί οι λογαριασμοί όπου τα ποσά αυτά πιστώνονται! Στην δεύτερη περίπτωση οι κατασχέσεις μπορούν να επιβληθούν μόνο εφόσον οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί ΔΕΝ έχουν δηλωθεί από τους δικαιούχους ως "ακατάσχετοι" στο σύστημα ΤΑΧΙSNET.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βασίλης Γραμμένος για την επίθεση στη Βουλή: «Δεν πρόλαβα να αντιδράσω ούτε να μιλήσω»

Όσον αφορά τον Κωνσταντίνο Φλώρο, επιμένει ότι ο Βασίλης Γραμμένος μίλησε με υβριστικά λόγια …