Κανονικά οι συντάξεις χηρείας στις συζύγους των νεκρών στρατιωτικών

"Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (άρθρο 4 παρ. 3 Ν. 4387/2016), στα πρόσωπα που δικαιούνται σύνταξης, λόγω ανικανότητας ή λόγω θανάτου που προήλθε πρόδηλα και αναμφισβήτητα, εξαιτίας της υπηρεσίας, χορηγείται σύνταξη με τις οικείες ειδικές συνταξιοδοτικές διατάξεις του Δημοσίου του π.δ. 169/2007.

Συνεπώς γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μειώνονται ούτε περικόπτονται οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες θα εξακολουθούν να κανονίζονται και να καταβάλλονται από το Δημόσιο".

Αυτή είανι η απάντηση του Ενιαίου Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης(ΕΦΚΑ),  στα δημοσιεύματα και στις πληροφορίες του Τύπου που αφορούν το ζήτημα της συνταξιοδότησης των μελών οικογενείας των στρατιωτικών, που χάθηκαν στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα πρόστιμα ύψους σε 11 επιχειρήσεις – Σκρέκας: «Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση της νομιμότητας»

Αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της …