Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι Επαγγελματοβιοτέχνες

Συνεδρίασετο Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α., όπου μεταξύ των θεμάτων της ημερησίας διάταξης που συζητήθηκαν, συμπεριλαμβάνονταν τα θέματα της παραοικονομίας και οι τρέχουσες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις.

Όπως ανακοινώθηκε:

"Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι το φαινόμενο της παραοικονομίας, του παραεμπορίου και της παρασυγκοινωνίας εξαπλώνεται ραγδαία λόγω των νομοθετικών ρυθμίσεων που δυσχεραίνουν το επιχειρείν  (γραφειοκρατία, δυσκολία στην έκδοση νέων αδειών κλπ) αλλά και της μη ουσιαστικής εφαρμογής των νόμων, πλήττοντας σοβαρά τις νόμιμες επιχειρήσεις και το υγιές εμπόριο, οδηγώντας στην εξαθλίωση. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από την Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. για την ενεργοποίηση και την παρέμβαση των αρμόδιων Φορέων για τον περιορισμό και την εξάλειψη της παράλληλης οικονομίας.
Ακόμα, τα Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. αναφέρθηκε εκτενώς στις τρέχουσες πολιτικο-οικονομικές εξελίξεις και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την τρίτη αξιολόγηση της χώρας από τους εκπροσώπους των δανειστών. Κοινή απόφαση είναι να γίνουν κινητοποιήσεις, οποιασδήποτε μορφής απαιτείται συμπεριλαμβανομένης και της απεργίας, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του νέου εφαρμοστικού Νόμου στη Βουλή που θα αφορά τα αποτελέσματα της τελευταίας αξιολόγησης. Επίσης, καλούνται όλα τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα διεκδίκησης και διαφύλαξης των επαγγελματικών συμφερόντων να πάρουν παρόμοιες αποφάσεις."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ιερώνυμου: Βήματα επαναπροσέγγισης για να πέσουν οι τόνοι

Στο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με αφορμή το …