Το "ad blocker" ενσωματώνεται στον Chrome

O Chrome browser της Google υποστηρίζει extensions και έχουμε δει την δημιουργία διάφορων ad blocking extensions και υπηρεσιών. Ωστόσο, τα extensions αυτά ίσως να μην είναι πλέον απαραίτητα στο μέλλον μιας και η Google φέρεται να ετοιμάζει την ενσωμάτωση ad blocker μέσα στον Chrome.

Οι πληροφορίες έρχονται από δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία αναφέρει ότι ο ad blocker θα είναι ενεργοποιημένος by default, θα μπλοκάρει και θα φιλτράρει διαφημίσεις που θεωρούνται ότι παρέχουν κακή εμπειρία στους χρήστες.

Ενώ η είδηση μοιάζει αρκετά ευχάριστη για τους χρήστες, να πούμε ότι η Google είναι μέρος του “AdBlock Plus Acceptable Ads program”, που σημαίνει ότι πληρώνει για να μην μπλοκάρονται οι διαφημίσεις της από τον ad blocker.

Όσον αφορά στον ενσωματωμένο ad blocker του Chrome, φημολογείται σύμφωνα με το "techblog", ότι θα είναι επίσης επιλεκτικός για το ποιες διαφημίσεις θα προβάλλονται και ποιες όχι, και δεν θα τις μπλοκάρει όλες όπως οι υπάρχοντες ad blockers. Αναμένεται να μην επιτρέπει την προβολή διαφημίσεων που δεν είναι αποδεκτές από την ένωση “Coalition for Better Ads”, μέσα σε αυτές είναι pop-ups, video που παίζουν αυτόματα κλπ. Ουσιαστικά η Google θα μπλοκάρει ενοχλητικές και παρεμβατικές διαφημίσεις.

Οι πληροφορίες λένε ότι η ανακοίνωση του νέου feature μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του Google I/O 2017, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …