Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Λέσβου

 

Ναυάγιο σκάφους, στο οποίο επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών, σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Μήθυμνας. Ήδη, έχουν εντοπιστεί σε ακτή της περιοχής πέντε νεκροί. Ζωντανή βρέθηκε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Στο σκάφος επέβαινε άγνωστος αριθμός προσφύγων και μεταναστών. Ήδη, έχουν εντοπιστεί σε ακτή της περιοχής έξι  νεκροί. Ένας άνδρας, τέσσερις γυναίκες και ένα ανήλικο αγόρι είναι τα θύματα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.

Σκάφη της Frontex πλέουν στην περιοχή για τον εντοπισμό κι άλλων ατόμων.

Η τραγωδία έγινε γνωστή λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι όταν βρέθηκαν οι νεκροί στη θάλασσα. Το σκάφος που επέβαιναν και είχε ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν από τα τουρκικά παράλια βυθίστηκε και όλοι βρέθηκαν στο νερό.  Όταν έφτασαν στο σημείο άντρες του λιμενικού βρήκαν τις σορούς τους, να επιπλέουν στη θάλασσα και οι προσπάθειες που έγιναν δεν απέδωσαν καρπούς.

Ζωντανή βρέθηκε μία γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Διασώθηκε και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Η έγκυος όμως δεν μπορεί να βοήθησει στις έρευνες, αυτές τις δύσκολες ώρες. Από το σοκ που υπέστη δεν μπορεί να μιλήσει, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να σταθεροποιήσουν την κατάσταση της υγείας της. Θα υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων τις επόμενες ώρες.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες ανοιχτά του Μολύβου όπου σύμφωνα με το "ΑΠΕ-ΜΠΕ", Σβρέθηκε βυθισμένο το μοιραίο σκάφος. Ψαράδες, άντρες του λιμενικού και της Frontex προσπαθούν να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και άλλα θύματα ή ναυαγοί που έχουν καταφέρει να επιζήσουν. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το πότε ξεκίνησε το σκάφος από τα τουρκικά παράλια και ο αριθμός των επιβαινόντων.

Η νέα τραγωδία έρχεται να φωτίσει και πάλι το δράμα προσφύγων και μεταναστών που συνεχίζεται και φέτος. Με τους επιτήδειους διακινητές να θησαυρίζουν από τη μια και από την άλλη αβοήθητους και απελπισμένους ανθρώπους να πληρώνουν με τη ζωή τους το τίμημα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …