Πρώτος στο Cambridge μπήκε μαθητής από την Ελλάδα!

Ο 18χρονος Νικόλας Κατέρης ήξερε από πολύ νωρίς ότι ήθελε να σπουδάσει στο θρυλικό πανεπιστήμιο του Cambridge.Μάλιστα κατάφερε να εκπληρώσει το όνειρό του, αφού αρίστευσε στις εξετάσεις εισαγωγής στο βρετανικό πανεπιστήμιο και από τη νέα χρονιά θα μαζέψει βαλίτσες για Αγγλία.

Ο Νικόλας, ο οποίος είναι μαθητής της Εράσμειου Ελληνογερμανικής Σχολής, έγραψε άριστα στις εξετάσεις A – Levels του βρετανικού συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πλέον ανοίγει πανιά για σπουδές στο τμήμα πολιτικών μηχανικών του Cambridge.

«Είχα αποφασίσει από την Γ΄ Γυμνασίου ότι ήθελα να σπουδάσω στη Βρετανία και είχα ως απώτερο στόχο το Cambridge γιατί στον συγκεκριμένο τομέα είναι το καλύτερο. Στο engineering βέβαια κατέληξα πέρσι», δήλωσε ο 18χρονος μαθητής.

Η προετοιμασία του Νικόλα για να πετύχει τον στόχο του ήταν εντατική, με τον ίδιο να δείχνει επιμονή και υπομονή και να επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις προσδοκίες των γονιών του και των καθηγητών του.

Πέρσι μαζί με συμμαθητές του είχε ξεχωρίσει αφού κατάφερε να κατασκευάσει μια μίνι Formula 1, συμμετέχοντας έτσι σε διαγωνισμό σχολείων από όλη την Ελλάδα, ενώ κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο μάρκετινγκ και την εύρεση πόρων.

Και επειδή το μυαλό του βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση, αυτή την περίοδο ετοιμάζει με έναν φίλο του και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα.

Ο Νικόλας θα πάρει μέρος κανονικά στις πανελλήνιες εξετάσεις, όμως έχει ήδη αποφασίσει ότι θα πάει στο Cambridge, αφού δηλώνει απογοητευμένος από την εικόνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

«Δυστυχώς η τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα όσα βλέπω να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στα ελληνικά πανεπιστήμια με απώθησαν από το να σπουδάσω στη χώρα μου, κάτι το οποίο θα ήθελα πάρα πολύ. Η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί δεν μπορεί να υποστηρίξει τους μαθητές να αναπτυχθούν στην επιστημονική κατεύθυνση που θα επιλέξουν», τόνισε ο 18χρονος στο "Έθνος".


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Υποκρισία οι δηλώσεις Κασσελάκη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ άσκησε κριτική σε δηλώσεις του Στέφανο Κασσελάκη περί καπηλείας του …