Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»: Η απάντησή μας στους εκπροσώπους του ΚΚΕ στα Συνδικάτα

"Με αφορμή την (απευθυνόμενη κυρίως στον δικό τους κομματικό «στρατό») «ενημερωτική» ανακοίνωση των εκπροσώπων του ΚΚΕ στα συνδικάτα (Γραμματεία Εμπορίου ΠΑΜΕ), αναφορικά με τη δράση του Συλλόγου μας, δράττουμε της ευκαιρίας να απαντήσουμε στους «συναδέλφους» μας τα παρακάτω", τονίζει μέσω ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»:

"Καταρχήν οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε για την «διαφήμιση» και την πανελλαδική γνωστοποίηση της ύπαρξης του Συλλόγου και της ιστοσελίδας μας. Βεβαίως αναμέναμε ότι μια τέτοια «διαφήμιση» θα ελάμβανε χώρα πολύ νωρίτερα…αλλά προφανώς τα κομματικά στελέχη του ΚΚΕ στα συνδικάτα, ΔΕΝ επιθυμούσαν να «συμπέσει» χρονικά η δική τους επίθεση, με εκείνη που λυσσαλέα εξαπολύουν εναντίον μας οι δυνάμεις του Κυβερνητικού και Εργοδοτικού Συνδικαλισμού το τελευταίο χρονικό διάστημα…

«Κάλιο αργά παρά ποτέ» λέει ο θυμόσοφος λαός μας…μόνο που για «κακή τους τύχη» η ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου του ΠΑΜΕ, «συνέπεσε» χρονικά με το εξώδικο που απέστειλαν  εκπρόσωποι των εμπόρων – εργοδοτών σε βάρος του Συλλόγου και του Προέδρου μας Δημήτρη Καραγεωργόπουλου…Τυχαίο;;;

Λίγα λόγια λοιπόν για εμάς. Ο ιστορικής σημασίας Σύλλογός μας μετρά 124 χρόνια ζωής, ιδρύθηκε από συλλογικότητες αναρχικών στην Πάτρα το 1893 με την επωνυμία «Σύνδεσμος Των Εν Πάτραι Υπαλλήλων «Η Ένωσις», απέκτησε για πρώτη φορά νομική προσωπικότητα το έτος 1921, με την υπ’ αριθμ. 809/1921 απόφαση του Πρωτοδικείου Πατρών, ενώ πλέον συνιστά σύλλογο Πανελλαδικής εμβέλειας και φέρει την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – Η ΕΝΩΣΗ» και λειτουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του και του νόμου, εκπροσωπώντας εργαζόμενους στον κλάδο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων, του Εμπορίου και των Υπηρεσιών.

Μετά και την πρόσφατη τροποποίηση του καταστατικού μας, αναπτύσσεται αξιοσημείωτη δράση σε Πανελλαδικό επίπεδο, φέρνοντας στο «φως» καταγγελίες εργαζομένων – μελών, όπως εκείνες με τα «Κουπόνια αντί μισθού», τις «Προσλήψεις Βουλγαρίας», τους «Μπράβους που παίρνουν χρήματα των εργαζομένων στα ΑΤΜ» και δεκάδες άλλες καταγγελίες που θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σε συνδικαλιστικό, νομικό και ενημερωτικό επίπεδο, όσο κι αν κάποιοι με ιδιαίτερη «επιμέλεια» και «επιμονή» επιχειρούν να μας φιμώσουν.

Είναι γεγονός ότι η μη κομματικά «ορθόδοξη» συνδικαλιστική μας δράση έχει «θορυβήσει» τα πάσης φύσεως εργοδοτικά, κυβερνητικά και κυρίως κομματικά κατευθυνόμενα «συμφέροντα».

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες του ΚΚΕ,

Ο δικός μας Σύλλογος, ο δικός μας Συνδικαλισμός έχει μαχητές, ανθρώπους ψυχομένους πού έχουν συνειδητοποιήσει την αποστολή τους. Η αποστολή των δικών μας συνδικαλιστικών στελεχών δεν εξαντλείται σε όρια που μπορεί να περιγραφούν από ένα οποιοδήποτε περιορισμένο και τυπικό σχήμα. Ο δικός μας συνδικαλισμός έχει σαν κατευθυντήριο οδηγό του την συναίσθηση ότι αποτελεί τον κυριότερο μοχλό ανάταξης του κοινωνικού επιπέδου και ανασύνθεσης της κοινωνικής δομής, με μια σειρά ενεργειών και διεργασιών μέσα στον χρόνο.  Για αυτό τον λόγο η ηθική μας ευθύνη απέναντι στο σύνολο και τις ομάδες εργαζομένων που εκπροσωπούμε είναι πολύ μεγάλη. Ο συνδικαλισμός πρέπει να είναι πυλώνας της δημοκρατίας, να είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ, να έχει πολιτική οντότητα και όχι κατευθυνόμενος από την κομματοκρατία που εσείς εκπροσωπείτε. Στο πεδίο του δικού μας συνδικαλισμού δεν είναι μόνον οι διαμαρτυρίες για την ικανοποίηση αιτημάτων, αλλά και η μη κομματικά «ορθόδοξη» επέμβαση για την επιβολή κοινωνικής δικαιοσύνης και την ανατροπή της αναξιοκρατίας, της γινόμενης αδικίας.

Τέλος δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι «Η ΕΝΩΣΗ», δεν πτοείται ούτε από «φιλικές» προειδοποιήσεις εργοδοτών, ούτε από «μεροληψίες» κρατικών λειτουργών, αλλά ούτε και από «παρεμποδιστικού» χαρακτήρα πράξεις κομματικά εντεταλμένων «συνδικαλιστών». Αναλαμβάνει δράση και επιδιώκει ευρύτερες συνεργασίες, προκειμένου να αναδειχθούν και να στοιχειοθετηθούν επαρκώς καταγγελίες εργαζομένων – μελών μας, τις οποίες εσείς ΠΟΤΕ δεν τολμήσατε και ούτε θα τολμήσετε να αναδείξετε και να αντιμετωπίσετε με τρόπο αποτελεσματικό και επωφελές για τους εργαζόμενους.

 Καλούμε τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της χώρας να απευθύνονται για κάθε είδους καταγγελίες που τους αφορούν, στην ειδική φόρμα καταγγελιών που υπάρχει στη σελίδα www.idiotikoi.gr."

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …