Σκοτώθηκε εργαζόμενος από πυρά

Τουλάχιστον ένα άτομο-υπάλληλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, σκοτώθηκε από πυρά στην περιφέρεια την ώρα που οι διαδηλώσεις στη χώρα εισέρχονται στην τέταρτη εβδομάδα, ενώ εργαζόταν στην Μέριδα των Άνδεων, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης υπέρ της σοσιαλιστικής κυβέρνησης στη Βενεζουέλα.

Συγκεκριμένα έπεσε νεκρός ενώ άλλος ένας άνδρας τραυματίστηκε στην ίδια περιοχή από σφαίρα, σύμφωνα με τον περιφερειακό αντιπρόσωπο (ombudsman) Τάρεκ Σάμπ.

Ο αριθμός των νεκρών στις διαδηλώσεις του τελευταίου μήνα ανέρχεται πλέον σε 11. Οι οδομαχίες μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και διαδηλωτών είναι καθημερινό φαινόμενο, ενώ τουλάχιστον 10 άτομα έχουν σκοτωθεί στη διάρκεια νυχτερινών λεηλασιών.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο κατηγορεί τους αντιπάλους της ότι προετοιμάζουν βίαιο πραξικόπημα σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση τον κατηγορεί ως δικτάτορα που καταπιέζει τις ειρηνικές διαδηλώσεις.

Πάνω από 1.400 άτομα συνελήφθησαν αυτό το μήνα σε διαδηλώσεις, ενώ 636 από αυτούς βρίσκονταν ακόμα υπό κράτηση χθες, σύμφωνα με την τοπική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ποινικό Φόρουμ.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …