Το γύρο του κόσμου κάνει ο θρήνος μιας μάνας(ΦΩΤΟ)

Η μητέρα μιας μικρής μαϊμούς της οικογένειας των μακάκων (Macaca mulatta, μακάκοι ρέζους), εμφανίζεται να κρατά το παιδί της στην αγκαλιά της, θρηνώντας για αυτό, καθώς πίστευε ότι έχει πεθάνει.

Το μικρό της είχε λιποθυμήσει αλλά τελικά λίγο μετά, συνήλθε και κατάφερε να σταθεί εκ νέου στα πόδια του, αλλά όταν έχασε τις αισθήσεις του, η μητέρα του νόμισε ότι πέθανε και ο θρήνος της, αποτυπώθηκε τυχαία από τον 31χρονο Avinash Lodhi, κάνοντας λόγω του πόνου της, τον γύρο του κόσμου.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε σε πάρκο άγριας φύσης έξω από την πόλη Jabalphur, σε μία οικογένεια μαιμούδων, όπου σε αυτούς η αγάπη είναι απόλυτη από τη μητέρα στο μαιμουδάκι!

Το "NEWS 247" επικοινώνησε με τον φωτογράφο, ο οποίος και μίλησε για το ιστορικό του περιστατικού:

"Αυτό το μικρό μαϊμουδάκι λιποθύμησε για περίπου ένα λεπτό. Εκείνη τη στιγμή βρήκα την ευκαιρία να τραβήξω τη φωτογραφία που βλέπετες. Όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα. Αμέσως μετά το μικρό ζώο συνήλθε. Συνήθως πηγαίνω στο συγκεκριμένο πάρκο (άγριας φύσης) για να φωτογραφίσω πτηνά και τοπία. Είναι ένα μικρό σχετικά πάρκο που περιλαμβάνει έναν υδροβιότοπο. Όταν είδα το περιστατικό άρχισα να τραβάω φωτογραφίες".

Ο φωτογράφος μας λέει ότι δεδομένου ότι το "ISO ήταν πολύ υψηλό εξ αιτίας του χαμηλού φωτισμού, κράτησα μόνο δύο καρέ, ένα που διέγραψα και αυτό που είναι το τελικό".

Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο Lodhi δηλώνει πως στην καριέρα του, δεν έχει ξαναδεί με τα μάτια του κάτι παρόμοιο και αισθάνεται τυχερός που κατάφερε να το "πιάσει" με τον φακό του. Μια πραγματικά σπάνια και πολύ δυνατή φωτογραφική στιγμή που γράφει τη δική της ιστορία.

Σημειώνεται ότι μαϊμούδες μακάκοι μεγαλώνουν με τη μητέρα τους και συχνά δε γνωρίζουν ή δεν είναι εξοικειωμένοι με τον πατέρα τους.

Η πολυγαμία προσθέτει το "news247", αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο στις κοινωνίες των μακάκων ρέζους. Οι θηλυκοί μακάκοι πολλές φορές ζευγαρώνουν με πολλαπλά αρσενικά στο ίδιο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αναγνωριστεί ο πατέρας του κάθε παιδιού. Επίσης, οι αρσενικοί μακάκοι συχνά αλλάζουν κοινωνικές ομάδες και παρτενέρ. Συνεπώς ένα παιδί μπορεί να μεγαλώσει χωρίς να έχει γνωρίσει ποτέ κάποιον συγγενή από την πλευρά του πατέρα του.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …