Από 1 έως 3 συντάξεις θα χάσουν όλοι οι συνταξιούχοι

"Η κυβέρνηση συνεχίζει να εξαπατά τους συνταξιούχους. Η αντιπολίτευση στο σύνολό της δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος και το εύρος των περικοπών στις συντάξεις", όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΝΥΠΕΚΚ, η οποία και παρουσιάζει συγκεκριμένα στοιχεία!

"Ακόμη και ειδικευμένοι επιστήμονες, αγνοούν ή δεν μελετούν τις διατάξεις του συζητούμενου νομοσχεδίου.

Επανερχόμαστε για να διευκρινίσουμε την από 15-5-2017 ανακοίνωση της ΕΝΥΠΕΚΚ.

Και εξηγούμαστε:

Όλοι ανεξαιρέτως οι συνταξιούχοι θα χάσουν από 1 έως 3 συντάξεις το 2019 από τη συνδυαστική εφαρμογή πέντε (5) ρυθμίσεων που αφορούν σχεδόν στο σύνολό τους όλους τους συνταξιούχους!

Οι πέντε (5) αυτές ρυθμίσεις είναι:

  • Η  μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των κύριων συντάξεων,
  • Η  μείωση κατά 18% της προσωπικής διαφοράς όλων των επικουρικών συντάξεων,
  • Η κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων (συζύγου και τέκνων) από όλες τις κύριες και επικουρικές συντάξεις,
  • Η «πάγωμα» των αυξήσεων σε όλες τις συντάξεις μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 και
  • Το κατάργηση του ΕΚΑΣ για 280.000 χαμηλοσυνταξιούχους. Εδώ πρέπει να συνυπολογιστούν και οι 200.000 νεοσυνταξιούχοι (μετά την 13-5-2016) που θα στερηθούν το ΕΚΑΣ και θα λαμβάνουν σύνταξη ύψους 300-400 ευρώ!!

Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν πρωτίστως οι συνταξιούχοι διότι αυτές τις ημέρες βομβαρδίζονται από διαφορετικές και αντιφατικές προτάσεις, οι περισσότερες των οποίων εξυπηρετούν κυβερνητικά σχέδια εξαπάτησής τους ή δημιουργία σύγχυσης ανάμεσά τους.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πιστή στον ιδρυτικό της στόχο για έντιμη και αληθινή ενημέρωση, προβαίνει σ’αυτές τις διευκρινήσεις όσο ακόμη συζητείται το συνταξιοκτόνο και λαοκτόνο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μήπως και την τελευταία στιγμή και αποτραπεί η ψήφισή του!!!"


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δώρο Πάσχα 2024. Ποινική δίωξη και αυτόφωρο για μη καταβολή

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Επιθεώρηση Εργασίας ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της Κ.Υ.Α. …