Συνάντηση ΟΙΥΕ-Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προεδρείου της ΟΙΥΕ  με την κα Φώφη Γεννηματά (Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης), ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του νέου Πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης, το οποίο προβλέπει (εκτός άλλων) και την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές για 32 Κυριακές το χρόνο.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν επίσης και όλα τα μέτρα που προβλέπει το Πολυνομοσχέδιο: νέα μείωση συντάξεων και αφορολόγητου, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.

Η ΟΙΥΕ, αφού επισήμανε τις καταστροφικές συνέπειες για τον κλάδο και τους εργαζομένους από την απελευθέρωση των Κυριακών, η οποία ξεκίνησε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, επανέλαβε τις θέσεις της για τη δυνατότητα κατάργησης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, με βάση την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει τις θέσεις των εργαζομένων και των μικρομεσαίων του κλάδου, τόσο ως προς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, όσο και προς την ουσία των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών του.

Από την πλευρά της, η κα Φ. Γεννηματά δήλωσε ότι, το ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ θα  καταψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο («4ο Μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση») ως  αντεργατικό, αντικοινωνικό και αντιδημοκρατικό (4ο μνημόνιο), ενώ σε ό,τι αφορά τις Κυριακές τόνισε ότι, από τη ρύθμιση των 8 Κυριακών, περνάμε στην απορρύθμιση των 32 Κυριακών και θα έχει ως συνέπεια να ανατρέψει πλήρως την ζωή και τον οικογενειακό προγραμματισμό των εργαζομένων, ενώ θα σημάνει την ολοσχερή καταστροφή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η κα Γεννηματά δήλωσε ότι, θα στηρίξει, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, την προσπάθεια της ΟΙΥΕ και των εμποροϋπαλλήλων για την υπεράσπιση της Κυριακής - Αργίας, αφού ανεξάρτητα από την εξέλιξη της ψηφοφορίας του επίμαχου πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να μάχονται ενάντια στα μνημόνια, για αξιοπρεπή εργασιακά δικαιώματα, για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΤτΕ: Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ και οι …