5η ημέρα χωρίς λεωφορεία

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα καθώς οι 2.300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν για 5η μέρα την επίσχεση εργασίας.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. «Δεν κάνουμε βήμα πίσω, μέχρι να μας καταβληθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Μαρτίου και Απριλίου και το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ», είπε και επανέλαβε, ότι καθημερινά οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συνεδριάζουν και θα αποφασίζουν «για επόμενή τους κίνηση σε επίπεδο κινητοποιήσεων, με βάση και τις εξελίξεις».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «καταθέσαμε νωρίς το πρωί ως ενέχυρο στην Εθνική τράπεζα της Ελλάδας την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο για την εκκαθάριση του 2014 οφείλει να μας καταβάλει το ποσό των 4,6 εκατ. ευρώ, και περιμένουμε το πράσινο φως για να λάβουμε το δάνειο που ζητήσαμε ύψους περίπου 4 εκατ. ευρώ». Όπως ανέφερε, με το που εγκριθεί το δάνειο, ο ΟΑΣΘ θα καταβάλει τα δεδουλευμένα Μαρτίου στους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και θα τους εξοφλήσει και το δώρο του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται, ότι μέχρι τέλους της τρέχουσας εβδομάδας η διοίκηση του ΟΑΣΘ έχει αναλάβει τη δέσμευση να αποστείλει στον υπουργό Μεταφορών το δικό της σχέδιο της για τη λειτουργία του οργανισμού, με βάση το οποίο θα προβλέπονται, μεταξύ άλλων, εξορθολογισμός δρομολογίων και τιμών κομίστρου. Αφού αποσταλεί το προαναφερόμενο σχέδιο, δεν αποκλείεται εντός της επόμενης εβδομάδας να γίνει νέα συνάντηση στο υπουργείο Μεταφορών, με την παρουσία και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, προκειμένου να συνεχιστεί η συζήτηση για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη, που άνοιξε την Τρίτη 16/5, με πρωτοβουλία του ίδιου του υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές - Δείτε Live

Στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχουν συνολικά 42 υποψήφιοι - Καταχειροκροτήθηκε η ανακοίνωση υποψηφιότητας του …