ΔΩΡΕΑΝ μαστογραφικός έλεγχος και εθελοντική αιμοδοσία

Όλες οι δράσεις γίνονται σε συνεργασία με συλλόγους εθελοντών αιμοδοτών και εκπολιτιστικούς συλλόγους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ επίσης περιλαμβάνεται και ενημέρωση πολιτών, φοιτητών και μαθητών μέσω διανομής έντυπου υλικού για όλους τους συλλόγους με τους οποίους θα υπάρξει συνεργασία.

Στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Δυτικής Πελοποννήσου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στην Πάτρα.

«Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Γεωργίου, το ερχόμενο Σάββατο 20 Μαΐου και ώρες από 10 π.μ. έως 1.30 μ.μ.

Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών της περιοχής σχετικά με την εθελοντική, μη αμειβόμενη προσφορά αίματος και μυελού των οστών.

Κλείστε ραντεβού για δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο

Παράλληλα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και την στήριξη των Δήμων Αιγιαλείας, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποιούν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο σε γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, η κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας που δημιουργήθηκε με χορηγία και συνεχή υποστήριξη της εταιρίας καλλυντικών AVON και εξοπλίστηκε με σύγχρονα μηχανήματα, θα περιοδεύει στην περιοχή μας.

H Μονάδα Μαστογράφου θα βρίσκεται:

  • Στο Αίγιο (Παλαιό Νοσοκομείο) 6 και 7 Ιουνίου, τηλέφωνο για ραντεβού: 26910/29086  (9.00-14.00).
  • Στη Βάρδα (Πλατειά Ελευθερίας) 8 και 9 Ιουνίου, τηλέφωνο για ραντεβού: 26233/60621  (9.00-14.00).
  • Στην Αρχαία Ολυμπία (Δημαρχείο) 10 και 11 Ιουνίου, τηλέφωνο για ραντεβού: 26240/29087  (9.00-14.00).
  • Στο Κάστρο (Πλατειά Κάστρου) 12 και 13 Ιουνίου, τηλέφωνο για ραντεβού: 6945661936  (9.00-14.00).

Είναι υποχρεωτικό να κλείσετε ραντεβού, τα οποία θα κλείνονται από 29 Μαΐου με σειρά προτεραιότητας.

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:

  1. Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
  2. Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  3. Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  4. Η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο), από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Μαστογραφικός έλεγχος προσφέρεται μόνο σε γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.

Προσπάθειά όλων μας, είναι όλο και περισσότερες Ελληνίδες να εξετάζονται και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν.»


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΥΠΑ. Ξεκινούν οι αιτήσεις για δωρεάν διαδικτυακά εργαστήρια Απριλίου 2024

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη …