Τέλος του 2017, θα «έχουν φύγει τα capital controls»(VIDEO)

«Εννέα στους δέκα βλέπουν Survivor», είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ απευθυνόμενος προς το ΚΚΕ με αφορμή την  κριτική που του ασκήθηκε, είπε:

«Οι συνθήκες είναι δυσμενείς. Το ΔΝΤ δεν είναι ότι πήρε μια δύναμη βέτο από τη Γερμανία. Πολύ ισχυρός ο αντίπαλος. Υποστηρίζουμε τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων σε δυσμενείς συνθήκες. Θα πρέπει να σκύψουμε πάνω στα προβλήματα».

«Πόσα μέτρα θα έχει πάρει η κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε: «Μεταξύ 2015 και 2021 πήραμε μέτρα 14,2 δισεκατομμύρια. Πόσα θα είναι τα θετικά μέτρα; 3,5 δισ. Πόσα πήρανε οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σε πέντε χρόνια πήραν 63 δισ. αρνητικά μέτρα».
«Και θα μειωθεί το αφορολόγητο και θα μειωθούν οι συντάξεις. Κάναμε ένα συμβιβασμό. Είπαμε ότι θίγουμε τον δικό μας κόσμο. Αποζημιώνουμε αυτούς τους ανθρώπους με τα αντίμετρα; Όχι. Δεν τους αποζημιώνουμε ένα προς ένα», παραδέχθηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Σε αυτά τα μεσαία στρώματα τους λέμε ότι τώρα που θα αρχίσει η ανάπτυξη, ποιος θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά σας;», δήλωσε μεταξύ άλλων.

«Αυτό που δεν πήγε καλά είναι οι επενδύσεις. Και οι δημόσιες και οι ιδιωτικές. Όλη η αγορά έχει αναστείλει όλες τις αποφάσεις τους μέχρι να κλείσει η αξιολόγηση» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

«Έχουμε έναν οδικό χάρτη, κλείνει η αξιολόγηση, μπαίνουμε στο QE και τότε αλλάζουμε σελίδα και πολύ γρήγορα θα φύγουν τα capital controls. Λέμε ότι έχουμε συγκεκριμένο πλάνο. Φτάνουμε στο θέμα του χρέους. Εμείς πιέζουμε για μια καλή λύση για το χρέος», συμπλήρωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

Σταθερή διατήρησε η S&P την αξιολόγηση "ΒΒΒ-" - "Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική η αναβάθμιση", λέει ο …