ΓΣΕΕ: Να σταματήσει εδώ και τώρα ο εμπαιγμός των εργαζομένων του ΟΑΣΘ

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και καιρό  με τον αρμόδιο υπουργό να εξαπολύει επιθέσεις εναντίον τους, αλλά την ίδια ώρα να αρνείται πεισματικά να καθήσει μαζί τους στο ίδιο τραπέζι διαλόγου.

"Τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες δείχνουν ξεκάθαρα τον κυβερνητικό σχεδιασμό που δεν είναι άλλος από το να οδηγηθεί ο Οργανισμός σε εκκαθάριση με όποιο κόστος, να περάσει δηλαδή από δημόσιο έλεγχο και από κει να καταλήξει σε κάποιον εκλεκτό, με το δημόσιο ξεπούλημα να συνεχίζεται.

Η ΓΣΕΕ καλεί εδώ και τώρα τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να αναλάβει τις ευθύνες της, καταβάλλοντας άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους καταστροφικούς της σχεδιασμούς και να δώσει ουσιαστική και μόνιμη λύση στο πρόβλημα.

Λύση που θα βάζει τέλος στην αβεβαιότητα των εργαζομένων και φυσικά στην ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης."

Εντωμεταξύ, απόφαση να μην πιάσουν τιμόνι μέχρι και τη Δευτέρα 22/5 έλαβαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους να επισημαίνει, «αφού η διοίκηση του οργανισμού δεν έκανε καμία κίνηση μέχρι αυτήν την ώρα, δεν πιστεύουμε ότι κάτι θα αλλάξει τις αμέσως επόμενες ημέρες και θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μας τα δεδουλευμένα μηνών Μαρτίου-Απριλίου και να εξοφληθούμε το δώρο του Πάσχα, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο Δημήτρης Τσερμενίδης είπε: «Διεκδικούμε την καταβολή όλων των δεδουλευμένων μας και όχι μέρους αυτού» και πρόσθεσε «δεν πιστεύω ότι έμεινε πλέον χρόνος ώστε η Εθνική Τράπεζα να δώσει το δάνειο στον ΟΑΣΘ και να πληρωθούμε και εμείς οι 2.300 εργαζόμενοι του οργανισμού».

Σύμφωνα δε με τον ίδιο, οι εργαζόμενοι θα συνεδριάσουν εκ νέου τη Δευτέρα το μεσημέρι, προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, βάσει και των όποιων εξελίξεων.

Κατά τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, η διοίκηση του Οργανισμού υπέβαλε σήμερα το πρωί στην Εθνική Τράπεζα τα συμπληρωματικά έγγραφα που της ζητήθηκαν, ώστε να της χορηγηθεί δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ,

Ο Χρήστος Στεφανίδης κατέθεσε ως ενέχυρο την απόφαση της Διαιτησίας, με βάση την οποία το ελληνικό δημόσιο, από την εκκαθάριση του 2014, πρέπει να καταβάλλει στον οργανισμό 4,5 εκατ. ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …