Καταπέλτης ο Σόιμπλε: Καμία ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας

Ο Σόιμπλε «έκοψε τη φόρα» του ΔΝΤ και της Αθήνας, που εξέφραζαν συγκρατημένη αισιοδοξία για συνολική λύση για την Ελλάδα και στο θέμα του χρέους.

H Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί καμία μείωση του ελληνικού χρέους, ούτε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ούτε και εξαγορά των δανείων του ΔΝΤ από τον ESM.

«Δεν υπάρχουν τέτοια ή άλλα σχέδια για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» αναφέρει χαρακτηριστικά στην Bild εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Real.gr στο Βερολίνο, Παντελής Βαλασόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μόνο ώρες, μετά την συγκρατημένη αισιοδοξία που εξέφρασε για πρώτη φορά η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ για λύση στο ελληνικό χρέος, λίγες ώρες πριν το Eurogroup της Δευτέρας, στην ατζέντα του οποίου θα είναι και το ελληνικό θέμα. Μάλιστα ενημέρωσε σχετικά στελέχη του ΔΝΤ.

Η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα mignatiou.com, η οποία ανέφερε ότι η κ. Λαγκάρντ βρήκε συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να συμμετάσχει στο Ελληνικό Πρόγραμμα.

Μόλις χθες το Βερολίνο «έδειχνε» και πάλι το ΔΝΤ για συμφωνία στο θέμα της Ελλάδας.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …