Η κόλαση του Δάντη στο Λονδίνο-6 νεκροί (VIDEO&ΦΩΤΟ)(LIVE)

Νεότερη Ενημέρωση 16.50

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε την ύπαρξη έξι νεκρών από την πυρκαγιά του πύργου στο Βόρειο Κένσιγκτον.

Ο διοικητής Στιούαρτ Κάντι δήλωσε:

«Οι σκέψεις μας είναι στο πλευρό όσων εμπλέκονται σε αυτή της πραγματικά σοκαριστική πυρκαγιά στον πύργο Γκρένφελ. Μπορώ να επιβεβαιώσω έξι νεκρούς μέχρι στιγμής αλλά αυτό το νούμερο πολύ πιθανό να ανέβει κατά την διάρκεια αυτού που είναι μια πολλή περίπλοκη επιχείρηση διάσωσης. Πολλά άτομα λαμβάνουν ιατρική βοήθεια».

Τα ειδικά πληρώματά μας αστικής έρευνας και διάσωσης και ένας στατικός μηχανικός έχουν ελέγξει το κτίριο και ανακοίνωσαν ότι δεν κινδυνεύει να καταρρεύσει και ότι είναι ασφαλές για τα πληρώματά μας να βρίσκονται εκεί».

Έχουμε στα χέρια μας μια λίστα αγνοούμενων. Είναι τόσοι πολλοί. Πιθανόν να είναι πάνω από 50, μπορεί και πάνω από 100». Η αστυνομία δεν μπορεί να πει ακόμα με βεβαιότητα πόσοι είναι οι ακριβείς αριθμοί θυμάτων, τραυματιών και αγνοουμένων, καθώς η φωτιά είναι ακόμα αναμμένη, αν και υπό έλεγχο, 12 ώρες μετά τη στιγμή που ξεκίνησε.»

Αν και δεν έχει σβήσει ακόμα, η φωτιά στον πύργο Γκρένφελ, χαρακτηρίζεται από αρκετούς ως μία από τις χειρότερες που έχουν χτυπήσει τη Βρετανία, σε όλη της την ιστορία, καθώς οι φλόγες τύλιξαν ένα κτήριο 27 ορόφων, μετά από μόλις 15 λεπτά. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει έξι θανάτους, με τη Scotland Yard να λέει ότι ο αριθμός αναμένεται να ανέβει σημαντικά, ένας κάτοικος της περιοχής που εργάζεται μαζί με τους διασώστες, στην προσπάθεια να εντοπιστούν οι όποιο επιζώντες προχώρησε σε μία ανατριχιαστική μαρτυρία: «Κανείς από τους τρεις τελευταίους ορόφους δεν έχει επιζήσει!»

 

Αρχική Ενημέρωση 09.07

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πύργο με 27 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός ανθρώπων λαμβάνει ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς από την φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία, που επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν και νεκροί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα και έχει επεκταθεί από τους κάτω ορόφους προς τα επάνω και κατακαίει τον πύργο, ενώ μία στήλη μαύρη καπνού είναι διακριτή στον ουρανό του Λονδίνου.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο πύργος μπορεί να καταρρεύσει από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον πύργο διαμερισμάτων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, υπηρεσία ασθενοφόρων και πυροσβεστική) δεν έχουν δημοσιοποιήσει στοιχεία για τους τραυματίες.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι πρέπει να βρίσκονταν στον πύργο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά, ενώ στην περιοχή έχουν οργανωθεί κέντρα φιλοξενίας προκειμένου να προσφέρουν καταφύγιο στους ενοίκους των διαμερισμάτων του πύργου.

Στο σημείο βρίσκονται 40 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 200 πυροσβέστες, προκειμένου να σβήσουν την φωτιά. Δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν υπάρχουν θύματα.

Ο πύργος (Grenfell Tower) βρίσκεται στην περιοχή ( Lancaster West Estate) στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

«Ένας αριθμός ανθρώπων δέχεται ιατρική βοήθεια για τραυματισμούς, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πύργου» σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αιτία που προκάλεσε την φωτιά δεν έχει διευκρινιστεί.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οκτώ άνδρες συνελήφθησαν στη Γαλλία στο πλαίσιο έρευνας για χρηματοδότηση PKK

Οι συλλήψεις έγιναν από την Υποδιεύθυνση κατά της τρομοκρατίας (Sdat) και το OCRGDF (Κεντρικό Γραφείο …