Η τεχνητή νοημοσύνη θα αντικαταστήσει τους ναυτκούς!

Νέες θέσεις εργασίας θα χαθούν μακροπρόθεσμα εάν πάρει σάρκα και οστά το σχέδιο που ετοιμάζεται για την αντικατάσταση των ναυτικών!

Ειδικότερα, οι ναυτιλιακές εταιρείες της Ιαπωνίας ναυπηγούν πλοία που δεν θα χρειάζονται ναυτικούς για να πλεύσουν!

Πως θα συμβεί αυτό;

Τα σκάφη θα χρησιμοποιούν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα χαράσσει τα ασφαλέστερα, συντομότερα δρομολόγια, τα οποία θα είναι επίσης και πιο οικονομικά από την άποψη της κατανάλωσης καυσίμου.

Το ίδιο λογισμικό κατά το "tvxs.gr", πάντα, θα χρησιμοποιείται επίσης για να προβλέπει πιθανές βλάβες και άλλα προβλήματα, ώστε να μειωθούν οι απρόβλεπτες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των φορτίων. Το σχέδιο είναι να ναυπηγηθούν περίπου 250 αυτόνομα φορτηγά, τα πρώτα από τα οποία θα βρεθούν στις θάλασσες από το 2025.

Τα πρώτα πλοία θα φιλοξενούν ένα μικρό ανθρώπινο πλήρωμα, για λόγους επίβλεψης. Το σχέδιο πάντως είναι στο μέλλον να μην υπάρχει κανένας ναυτικός.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος 0,06%, στα 175,44 εκατ. ευρώ ο τζίρος

Πάντως η αγορά έκλεισε με θετικό πρόσημο για έκτη συνεδρίαση στη διάρκεια των οποίων ο …