Νόμιμη αρχή άσκησης πειθαρχικής διώξεως σε εργαζόμενους

Αρμόδια, για την άσκηση πειθαρχικής διώξεως και την επιβολή πειθαρχικών ποινών, σε μόνιμους και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλους των καταργημένων κρατικών περιφερειών και των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, για πειθαρχικά παραπτώματα, τα οποία αποδίδεται ότι έχουν διαπράξει οι κατά το χρόνο κατά τον οποίο υπάγονταν σ’ αυτές, και οι οποίοι, εν συνεχεία, με βάση τις διατάξεις των άρθρων 256 παρ.1 και 2°, 257 παρ. 1 και 2° και 258 του ν. 3852/2010, μετατάχθηκαν σε αιρετές περιφέρειες και δήμους, είναι τα όργανα των συγκεκριμένων δήμων ή των αιρετών περιφερειών, στους οποίους μετατάχθηκαν οι υπάλληλοι, και ορίζονται ως αρμόδια για την άσκηση πειθαρχικής διώξεως και επιβολή πειθαρχικών ποινών στη συγκεκριμένη κατηγορία υπαλλήλων, στην οποία ανήκουν οι μεταταχθέντες.

Αυτό τονίζει σε ομόφωνη γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μετά από σχετικό ερώτημα της Γενική Διεύθυνσης Αποκέντρωσης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [736.52 KB]


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Λεωφορεία. Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Λεωφορεία ΟΑΣΑ – Στάσεις εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024   Αστικά λεωφορεία ΟΑΣΑ. Στάσεις εργασίας …