Στο τελευταίο 3μηνο του 2017 το «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ»

Θα καθυστερήσει τελικά η προκήρυξή του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ΄ οίκον ΙΙ» θα γίνει το τελευταίο τρίμηνο του χρόνου, όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή.

Σύμφωνα με τα όσα επεσήμανε ο υπουργός, ο σχεδιασμός του προγράμματος βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης και «έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την προκήρυξή του, που αναμένεται εντός του Γ΄ τριμήνου του 2017».

Στην νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020 η ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων και η ενίσχυση των νοικοκυριών, μέσω δράσεων εξοικονόμησης ενέργειας αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Σύμφωνα με τα εγκεκριμένα Επιχειρησιακά Προγράμματα και την εξειδίκευσή τους, οι διαθέσιμοι πόροι για εξοικονόμηση ενέργειας σε κατοικίες ανέρχονται σε περίπου 292,2 εκατ. ευρώ (248,1 εκατ. ευρώ από το ΕΠΑΝΕΚ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» και 44,1 εκατ. ευρώ από τα ΠΕΠ – Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα).


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το ευρώ υποχωρεί 0,12%, στα 1,0817 δολάρια

Το ευρώ βρίσκεται στα 163,4640 γεν, στο 0,8551 με τη στερλίνα και στο 0,9768 με …