Νέα παράταση από τον ΕΤΕΑΕΠ στη αναστολή έκδοσης επικουρικών συντάξεων

«Παγωμένες» παραμένουν οι απονομές για νέες επικουρικές συντάξεις ενώ «ξεπαγώνουν» μόνο συγκεκριμένες απονομές σε επικουρικές συντάξεις θανάτου.

Τη διεκπεραίωση συνταξιοδοτικών αποφάσεων για αιτήσεις απονομής που υποβλήθηκαν από 1.1.15 έως και 12.5 16, μόνο για μεταβιβάσεις λόγω θανάτου έως την παραπάνω περίοδο, προαναγγέλλει έγγραφο του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Σύμφωνα με το έγγραφο που κοινοποιείται προς τις αρμόδιες υπηρεσίες από τη διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), παρατείνεται από τον ΕΤΕΑΕΠ η αναστολή έκδοσης συνταξιοδοτικών αποφάσεων επί αιτημάτων γήρατος, αναπηρίας και θανάτου από 1/1/2015.

Αυτό σημαίνει ότι παραμένουν σε εκκρεμότητα οι επικουρικές συντάξεις για αιτήσεις που είχαν υποβληθεί πριν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό (ν.4387/2016).


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024

Οδηγίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2024. Υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 1. …