Αρνούνται τα μπλοκάκια την ένταξή τους στο ΕΦΚΑ

Μόλις 18.000 μπλοκάκια από τα περίπου 100.000 που υπήρχαν το 2016 παρέμειναν ενεργά, μετά τον «διωγμό» που υπέστησαν από τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.  Ειδικότερα, σχεδόν δύο στους δέκα  εργαζομένους με απασχόληση για την οποία αμείβεται με δελτίο παροχής υπηρεσιών έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ και κατά συνέπεια έχει μοιραστεί την καταβολή των εισφορών με τον εργοδότη του.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου, έξι μήνες μετά τη λειτουργία του υπερταμείου έχουν δηλωθεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ 18.000 επαγγελματίες που εργάζονται με μπλοκάκι, μαρτυρώντας την παταγώδη αποτυχία της διάταξης του νόμου 4387/2016.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να δώσει κίνητρα στους εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους με δελτίο παροχής υπηρεσιών ώστε να τους δηλώσουν στην πλατφόρμα, σχεδιάζει πρόγραμμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών για νέους σε ηλικία μισθωτούς οι οποίοι αμείβονται με Δελτίο.

Παρότι το πρόγραμμα στοχεύει στην ελάφρυνση των εργοδοτών από το βάρος των εισφορών που υποχρεούνται να καταβάλλουν για τον εργαζόμενό τους, κρύβει και «παγίδες».

Κι αυτό διότι το πρόγραμμα μπορεί αντί για κίνητρο επιμερισμού των εισφορών μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου να αποτελέσει -ίσως- αντικίνητρο πρόσληψης μισθωτών, αφού θα μετατρέψει σε μισθωτούς τους εργαζόμενους με το «μπλοκάκι».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …