"Μάχες" σώμα με σώμα εργαζομένων Δήμων και ΜΑΤ (VIDEO)

Οξύνθηκαν άσχημα τα πνεύματα τόσο έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και έξω από τη Βουλή από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων, στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομενων στην καθαριότητα, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες άτομα.

Μετά τα επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών η πορεία των εργαζομένων έφτασε στη Βουλή όπου επιχείρησαν να μπουν με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση αντίδραση των αστυνομικών με χημικά.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν με σκουπίδια και διάφορα αντικείμενα και η ένταση γενικεύτηκε. Στόχος των εργαζομένων ήταν να περάσουν και αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με βουλευτές ακόμη και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η αντίδραση των αστυνομικών προκάλεσε γενικευμένα επεισόδια και “μάχες” σώμα με σώμα.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς συμβασιούχοι των δήμων επιτέθηκαν φραστικά αλλά και με ρίψη αντικειμένων στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει εσπευσμένα από το χώρο μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Π. Σκουρλέτη.

Ομάδα διαδηλωτών άδειασε σακούλες με σκουπίδια μπροστά από την είσοδο του υπουργείου και άναψε φωτιά ενώ πετάχτηκαν και μπογιές στο κτίριο.

Επεισόδια στο υπουργείο Εσωτερικών

Ένταση στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών όπου έχουν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Οι εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά του υπουργού Εσωτερικών πετάνε σκουπίδια και επιχειρούν να μπουν στο κτήριο
Διαμαρτύρονται για την αθέτηση των υποσχέσεων για λύση στο πρόβλημα των συμβάσεων

Άναψαν τα αίματα στην πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων οι οποίοι ξεπερνούν τις 5.000 να ξεσπούν με οργή στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών.

Στο στόχαστρό τους ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης τον οποίο κατηγορούν ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του για λύση στο θέμα των συμβάσεών τους.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αποδοκιμάστηκε έντονα από διαδηλωτές πριν μπει στο υπουργείο και του πέταξαν αντικείμενα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο με τους συμβασιούχους να επιτίθενται και κατά του κλιμακίου της ΚΕΔΕ που έφτασε εκεί για να τους συμπαρασταθεί και αφού είχε εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στα αιτήματά τους.

Πέταξαν νερά και καφέδες εναντίον των δημάρχων μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο οποίος λόγω της έντασης φυγαδεύτηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην πορεία έπεσαν αυγά, ντομάτες, μπογιές, ενώ διαδηλωτές έκαψαν σκουπίδια.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …