Στο Υπ.Εργασίας το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Κρίσιμη τριμερής συνάντηση με τους εργαζομένους και την διοίκηση στο Κωνσταντοπούλειο, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας παρουσία του γγ Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι ενστάσεις του σωματείου στο πρόγραμμα περικοπών στους μισθούς που υπεβλήθη εκ μέρους της διοίκησης, αρχής γενομένης από τη μείωση κατά 25% του μισθολογικού κόστους που επιβλήθηκε μέσα σε αυτόν στο μήνα.
Όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Π», το έλλειμμα του Ιδρύματος εμφανίστηκε αυξημένο στις 31/12/2016 κατά 470 χιλ. ευρώ ενώ το μισθολογικό δεσμεύει περίπου το 70% των εσόδων του ιδρύματος.
Η διοίκηση απευθύνθηκε μάλιστα από τις αρχές του χρόνου σε ορκωτούς λογιστές και οικονομοτεχνικό σύμβουλο προκειμένου να εξετάσει τη βιωσιμότητα του Ευγηρείου όπου φιλοξενούνται 92 τρόφιμοι και εργάζονται 43 άτομα.
Σύμφωνα με τον γραμματέα του Ιδρύματος Δημήτρη Μποϊλέ, η έκθεση που υποβλήθηκε πρόσφατα, από το ΔΣ, τόσο προς τη γενική συνέλευση όσο και τους εργαζομένους, εκτιμά ότι η αύξηση του ελλείμματος αναμένεται να περιορίσει δραματικά τα αποθεματικά εντός της τριετίας (2017-2019), με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις και για «λουκέτο». Οριστικές αποφάσεις πρέπει να ληφθούν εντός του 2018.
Από την πλευρά των εργαζομένων, επισημάνθηκε χθες προς τη διοίκηση του ιδρύματος, (ήταν παρόντες από το σωματείο τα μέλη του Κορίνα Μουκίδου και Κων. Κόρδας) ότι οι αποφάσεις του ΔΣ για τις περικοπές μισθοδοσίας, ανακοινώθηκαν χωρίς να προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με το προσωπικό. Η πρόταση της διοίκησης αναφέρεται συνολικά σε περικοπές μισθών 35,61% μεσοσταθμικά στην τριετία.
Με παρέμβαση του κ. Νεφελούδη αλλά και του Κωνσταντίνου Αγραπιδά, προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αμοιβής της Εργασίας, αποφασίσθηκε χθες να υπάρξει περιθώριο διαβούλευσης ενός μηνός (έως τις 20/7/2017) μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.
Από την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου που ήταν παρούσα στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, έγινε η πρόταση στη διαβούλευση που ξεκινά να υπάρχει συμμετοχή και των φορέων, Βουλευτών, Περιφέρειας και Δήμου Πατρέων.
Η συνέχιση της λειτουργίας του Κωνσταντοπούλειου και η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στο ίδρυμα φιλοξενίας χρονίως πασχόντων, αποτελεί κεντρικό ζήτημα για ολόκληρη την πόλη, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι σχετική διαβούλευση με φορείς ξεκίνησε πρόσφατα και η διοίκηση του ιδρύματος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …