Έναρξη εργασιών για τις ατομικές επιχειρήσεις

Χωρίς την προσκόμιση βεβαίωσης ελέγχου επωνυμίας και διακριτικού τίτλου από το οικείο Επιμελητήριο θα γίνεται η έναρξη εργασιών για τις ατομικές επιχειρήσεις σύμφωνα με εγκύκλιο της ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για την υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων συνυποβάλλεται υποχρεωτικά βεβαίωση ελέγχου της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου των φυσικών προσώπων από το οικείο επιμελητήριο, όπου απαιτείται από σχετικές διατάξεις.

Από τις διατάξεις της περ. β του άρθρου 5α του ν.1089/1980, όπως ισχύουν, δεν προβλέπεται πλέον η απαγόρευση στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες να χορηγούν βεβαιώσεις υποβολής δήλωσης έναρξης δραστηριότητας σε φυσικά πρόσωπα, εφόσον αυτά δεν προσκομίσουν βεβαίωση της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου από το οικείο επιμελητήριο.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω, και όπως επιβεβαιώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπ. Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, δεν απαιτείται κατά την υποβολή της δήλωσης έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων, η προσκόμιση της βεβαίωσης ελέγχου της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου από το οικείο επιμελητήριο.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …