Νεκροί δύο εργαζόμενοι, από πτώση ψεκαστικού ελικοπτέρου(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Τραγωδία σήμερα στον υγροβιότοπο του Σχοινιά, όπου ψεκαστικό ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας κατέπεσε στην περιοχή με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, από τα τρία άτομα πλήρωμα, ο ένας απεγκλωβίστηκε αμέσως, ενώ οι άλλοι δύο απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους λίγη ώρα μετά τις 10 το πρωί. Το ΕΚΑΒ που τους παρέλαβε διαπίστωσε ότι είναι νεκροί.

Το ελικόπτερο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής Πέτρος Φιλίππου ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τέλειωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για το συμβάν στις 9:48 το πρωί. Επί τόπου έσπευσαν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα καθώς και ελικόπτερο του Ναυτικού.

Εκτός υπηρεσίας το ελικόπτερο που έπεσε στον Σχοινιά

Το μοιραίο ελικόπτερο στον Σχοινιά την ώρα της πτώσης του ήταν εκτός υπηρεσίας καθώς είχε ολοκληρώσει τον ψεκασμό και η επιθυμία ενός φοιτητή για μία βόλτα έφερε το μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μοναδικός που διασώθηκε από το τριμελές πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν ένας φοιτητής ο οποίος όταν τελείωσε η επιχείρηση ψεκασμού ζήτησε από τον πιλότο να κάνουν μία βόλτα πάνω από την περιοχή. Η επιθυμία του πραγματοποιήθηκε αλλά κάποια στιγμή το ελικόπτερο έμπλεξε σε καλώδια της ΔΕΗ και επήλθε το μοιραίο.

Στο protothema.gr μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για κακοκαιρία: Η προσπάθεια μέχρι τώρα απέδωσε

 «Ήμασταν όλοι εδώ συντονισμένοι και οργανωμένοι» δήλωσε από το συντονιστικό κέντρο των επιχειρήσεων στη Θεσσαλία ο …