Δ. Καραγεωργόπουλος: Απαιτείται ολοκληρωμένη υποστήριξη των θυμάτων βίας ή διακρίσεων λόγω φύλλου

Σήμερα θεωρώ ότι υφίσταται έντονη ανάγκη για μια δωρεάν αλλά ταυτόχρονα ολοκληρωμένη, πολλαπλή και άρα ουσιαστική υποστήριξη των θυμάτων βίας ή διακρίσεων λόγω ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου ή και σεξουαλικού προσανατολισμού, σε μια περίοδο συνεχιζόμενης κοινωνικοοικονομικής κρίσης αλλά και σταδιακής αύξησης των καταγεγραμμένων περιστατικών βίας κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων.
Ο αγώνας της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ (αγγλικά: LGBTQI) πρέπει και επιβάλλεται να είναι αγώνας όλων μας απέναντι στις πάσης φύσεως διακρίσεις. Το ΛΟΑΤΚΙ είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, Τρανς, Κουήρ και Ίντερσεξ.
Η πορεία υπερηφάνειας την ημέρα αυτή και στην πόλη μας, συνιστά θεσμό σημαντικό για την ορατότητα και την άσκηση κοινωνικοπολιτικής πίεσης για την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών των ανθρώπων. Ούτε "αίσχος", ούτε "ντροπή".... μόνο υπερηφάνεια. Όχι επίδειξη, μόνο συλλογικός αγώνας ενάντια στην καταπίεση, τον αποκλεισμό και τον κοινωνικό ρατσισμό. Ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα – για την επίλυση του οποίου αγωνίζεται και η ΜΚΟ Colour Youth– Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας - είναι η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Αυτή αφορά τη διαδικασία της μεταβολής ονόματος, επωνύμου και φύλου που δηλώνεται στα επίσημα (κρατικά) έγγραφα και μητρώα, προκειμένου να αναγνωριστεί η ταυτότητα του φύλου ενός ανθρώπου.
Στην Ελλάδα, ένας διεμφυλικός/τρανς άνθρωπος θα πρέπει να περάσει μέσα από μια διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρων, κοστοβόρων και επίπονων διαδικασιών για να πετύχει τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών – ανάμεσά τους και τα συνδικάτα – θα πρέπει να ζητήσουμε από την Πολιτεία τις απαραίτητες αλλαγές ώστε οι διαδικασίες αυτές να αλλάξουν, έτσι ώστε η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου να επιτυγχάνεται γρήγορα κι εύκολα, για παράδειγμα, χωρίς την υποχρέωση ιατρικών πράξεων/επεμβάσεων.
Πρόκειται ίσως για το πιο ουσιαστικό μέτρο για την κοινωνική (επαν)ένταξη των διεμφυλικών/τρανς ανθρώπων, την άρση πληθώρας διακρίσεων και τον σημαντικό περιορισμό κακοποιητικών συμπεριφορών εις βάρος τους, σε πλήθος τομέων και δραστηριοτήτων της ανθρώπινης ζωής (παιδεία, υγεία, εργασία, καθημερινότητα, συναλλαγή με δημόσιες υπηρεσίες κ.λπ.) Ξέρω ότι όλα αυτά ενδεχομένως να αποτελούν "πρόκληση" για ένα μέρος στα Ελληνικά Συνδικάτα, αλλά χωρίς προκλήσεις τι θα ήταν η ζωή μας;;;;!!!

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Σιδηρόπουλος αντικαθιστά τον Παπανώτα

Η μητέρα του ανήρτησε σήμερα στο Facebook ευχές για την υποψηφιότητά του γιου της και …