Αιρετός σαμποτάρει τους απεργούς εργαζόμενους του Δήμου του-Παίρνει ιδιώτες

 

Να προσκαλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών, επικαλούμενους τους εκτεθειμένους 1.500 τόνους απορριμμάτων που έχουν πλημμυρίσει την πόλη, αποφάσισε μαζί με το Δ.Σ, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, οδηγώντας στα άκρα την εσωτερική κατάσταση, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία.

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο "praktroreio-macedonia.gr":

«Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα. Παράλληλα κάναμε και μία επαφή με τον επίτροπο για να προκηρύξουμε ένα διαγωνισμό ιδιωτών τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης.

Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 150.000-200.000 ευρώ και η αποκομιδή θα γίνει μέσα σε τρεις ημέρες. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις προσφορές. Την Τρίτη θα ανοίξουμε τις προσφορές και θα πάρουμε τις αποφάσεις. Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς. Σήμερα θα βγει η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη. Αν δεν συμφωνήσουν τότε θα εφαρμόσουμε το διαγωνισμό. Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βρομάει και να γίνεται εστία μόλυνσης. Έχω μιλήσει και με τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας να ψεκάσουν τα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική. Τους είπα εγώ τους συμβασιούχους ότι κάνετε λάθος και ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σας. Έτσι αφήνετε και παράθυρο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης Κλεοπάτρα Χοροζίδου, δήλωσε στο thestival.gr:

«Σήμερα θα επιχειρήσουμε να εμποδίσουμε την διεξαγωγή του διαγωνισμού για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας».

Πάντως να τονιστεί ότι ε ένδειξη αντίδρασης στις κινήσεις του Δημάρχου, τα απορριμματοφόρα παραμένουν πλέον στο αμαξοστάσιο και δεν βγαίνει ούτε το προσωπικό ασφαλείας για αποκομιδή.....


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …